avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta pt. vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta pt. vanzare apartament

Adeverinta eliberata de asociatia de proprietari necesara la vanzarea unui apartament trebuie sa mai fie vizata de primarie ??? Unii zic ca DA.....altii zic ca NU (cica s-ar fi schimbat legea)....... si care este termenul de valabilitate al acestei adeverinte???? Multumesc mult pt. ajutor !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:39, 18 Mai 2008
Legea nr.230/2007 prevede la art.20 , urmatoarele:
(1) Proprietarii care îşi înstrăinează apartamentele sau spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă sunt obligaţi ca la întocmirea formelor de înstrăinare să facă dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverinţă din partea sociaţiei de proprietari, care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, eliberată în original sub semnătura preşedintelui şi a administratorului asociaţiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociaţiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept.
(3) În cazul existenţei unor datorii către asociaţia de proprietari, înstrăinarea proprietăţii se poate face numai dacă se introduce în contract o clauză privitoare la preluarea datoriilor de către cumpărător.

Din cuprinsul acestui articol rezulta ca adeverinta trebuie semnata de catre presedintele si administratorul asociatiei de proprietari.
Valabilitatea adeverintei nu este conditionata de viza Primariei in a carei raza teritoriala se afla imobilul respectiv.
Foarte interesant ca cineva a votat raspunsul lui Elis ca nefiind util... Mai ales avand in vedere ca e complet si exact! X-(
SCUZE !!! Am votat gresit....din repezeala....sper sa nu ma ,,condamnati'' prea aspru...MULTUMESC PT. RASPUNS ELIS !!!!
Ok, atunci e in regula. Faptul in sine ma facuse foarte curioasa ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de adjudecare??? Tonyde Tonyde Buna ziua! De 5 luni de zile am primit Act de Adjudecare pt un apartament in care m-am si mutat. Am prezentat la Asociatie Actul de Proprietate, am fost ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament cu datorii foarte mari la întreținere, parțial prescrise. acceptarea datoriilor anulează prescrierea? addframe addframe Buna ziua, Doresc sa preiau un apartament care are datorii foarte mari la intretinere, acumulate in foarte multi ani. Asociatia de locatari nu a intreprins ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament - adeverinta de la asociatia de locatari bograd bograd Buna ziua, In cazul in care vand un apartament am nevoie de aceasta adeverinta din care sa reiasa ca nu am datorii la intretinere. Adeverinta este un ... (vezi toată discuția)