dietmarkrutsch a scris:
Am mai văzut așa o întrebare pe forum. Care este baza legală pentru care actualul proprietar nu poate vinde? Cred că e un raport juridic între el ca persoană fizică și asociație persoană juridică. Ce e prescris e gata prescris respectiv până nu intervine recunoașterea datoriei nu se resetează termenul de prescriere ca să înceapă unul nou. Eu cred că poate vinde.
legea 230/2007
Articolul 20
(1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept .
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.
solutiile, vi le-a dat @av Moraru mai sus
daca preluati datoriile prin contract, sigur ca va trebui sa le platiti.
Daca vreti sa nu platiti, fie le plateste vanzatorul, fie se judeca cu asociatia.
Dati-i avans, plateste datoria si va vinde fara datorii.