avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita fara instiintare asociatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita fara instiintare asociatie proprietari?

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema:socrul meu este administrator la o asociatie de proprietari si a primit o instiintare cum ca unul din apartamente a fost vandut(prin licitatie) de catre banca la care proprietarul apartamentului avea un imprumut.
Problema este ca acel proprietar avea o datorie mare la asociatie, fusese instiintata primaria, care de altfel ii trimisese si somatie de plata.S-a facut cerere sa i se "taie"utilitatile.M-am documentat -recunosc-putin si am aflat ca conform Legii 230/2007 o locuinta nu se poate instraina fara o adeverinta eliberata de asociatie, cum ca proprietarul respectiv nu are datorii.Intrebarea mea este urmatoarea: este corect cum s-a procedat?in situatia de fata asociatia nu-si poate recupera datoria, nu-i asa?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:21, 12 Noiembrie 2013
isi poate recupera datoria intrucat poate da in judecata pe nou proprietar.
Noul proprietar nu poate fi obligat sa achite debitul de care nu se face vinovat
Asociatia de proprietari este in culpa ,pentru ca la momentul constatarii debitului
trebuie sa desfasoare demersurile legale in vederea recuperarii acestuia direct de la persoana responsabila
Asociatia trebuia sa-si noteze dreptul de creanta la Cartea Funciara. Taxa este de 60 de lei.
In aceste conditii banca nu putea sa instraineze imobilul, asociatia avand un rang preferabil bancii.
Oricum, noul proprietar a cumparat numai apartamentul scos la vanzare de banca creditoare, nu si datoriile catre asociatia de proprietari lasate de fostul proprietar executat silit de creditor. In consecinta noul proprietar nu poate fi obligat sa achite acele datorii catre asociatie!
nu exista asa ceva! cum sa dai in judecata o persoana pentru debitele alteia_? Ar fi culmea!

Alte discuții în legătură

Un proprietar are datorii la asociație, dar nu vrea să le plătească pentru că sunt ale celui de la care a cumpărat apartamentul. poate vinde fără adeverința de la asociație? c iancu c iancu Bună seara ! Vă rog frumos să mă lămuriți intr-o problemă . La vânzarea unui apartament este obligatoriu adeverința de la administrator ? ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita roxana75 roxana75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)