avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate plata datorii Asociatie Locatari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate plata datorii Asociatie Locatari (datorii facute inainte de dobandire bun)

Buna ziua. Am cumparat in anul 2016 un apartament cu 2 camere (cu acte notariale, tot ce trebuie, legal...). Imi aduc perfect aminte ca in anul 2016 vechiul proprietar a trebuit sa aduca la notar adeverinta ca nu are datorii catre Administratia blocului si a adus. De curand am aflat ca Apa Nova a pus poprire pe contul Administratiei blocului pentru datorii de dinainte de anul 2016 (am inteles ca un locatar a platit direct catre Apa Nova consumul lui de apa si nu i-a fost luat in calcul...asa se vorbeste "pe la colturi"). In fine adevaratul motiv nu am eu de unde sa il stiu, cert este ca eu cand am cumparat apartamentul a existat adeverinta la Notar de la Administratia blocului ca vechiul proprietar nu are datorii...Acum firma care administreaza blocul ar dori sa achite acea datorie imensa (e vorba de vreo 500 milioane LEI...cu penalitati si ce au mai zis ei acolo...). Intrebarea mea este: daca eu nu amfost proprietar anterior anului 2016 si datoriile sunt din trecut, pot sa nu platesc aceasta datorie care nu mi s-a adus la cunostiinta de catre Asociatia de locatari in anul 2016 cand am cumparat blocul ? Asociatia de locatari sustine ca sunt obligat sa platesc, parerea mea este ca nu am cum sa platesc datorii facute de catre altii cand nu detineam acest bun (apartament). Ce as putea face ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:38, 23 Decembrie 2022
Trimiteti-i la plimbare, sunteti in drept sa achitati doar datorii care sunt facute din momentul achizitionarii proprietatii, de catre dvs.. Sa va dea in judecata, daca doresc. Trebuie sa dovedeasca in instanta ca acele datorii va apartin.
Va revine obligatia sa achitati obligatii de intretinere strict de la momentul achizitiei bunului imobil
Atat timp cat vanzatorul a depus adeverinat dovada ca nu se inregistreaza cu debite dv sunteti exonerat
Daca asociatia de proprietari apreciaza ca dv sunteti bun de plata,sa desfasoare acte si actiuni pentru recuperare in instanta de judecata,unde dv puteti face dovada datei achizitiei bunului imobil
Puteti solicita inclusiv asociatiei de proprietari cat si notarului unde au fost incheiate documentele de achizitie bun imobil copie dupa adeverinta situatiei financiare a vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere Robybytzu Robybytzu Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am cumparat un apartament. In data de 22 septembrie am semnat contractul de vanzare/cumparare in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da următoarea speța: anul trecut am cumpărat ... Adeell94 Adeell94 Buna ziua, Se da următoarea speța: anul trecut am cumpărat un apartament. După ce m-am mutat am aflat de la vecini, ca existau datorii la apa in ... (vezi toată discuția)
Sistare apa rece de catre apa nova pe motiv de neplata?!!! mstejar mstejar Buna tuturor! Sunt innebunita si nu stiu ce sa fac sau ce optiuni am!!!..situatia in care ma aflu este urmatoarea.... Anul trecut am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)