avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare sau vanzare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare sau vanzare mostenire

Buna ziua.Rog raspuns pentru urmatoare situatie.Sunt verisori care au mostenit o casa ,deci casa are 2 proprietari.Eu doresc sa o cumpar,insa exista pareri diferite privitor la stabilirea pretului,astfel ca unul dintre proprietari,ezita sa isi vanda partea.
Exista posibilitatea ca cel care este de acord cu pretul stabilit,sa isi vanda cota de 1/2 din imobil?.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
nellyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:18, 3 August 2021
Da. Dar dvs veți rămâne în indiviziune cu celalalt coproprietar.
As dori să știu ce drepturi am in aceasta situație și cum partajul nu este făcut la ce să mă aștept?. Mulțumesc.
O sa aveți drepturi egale cu celalalt.
Dacă nu o sa va înțelegeți astfel încât sa încheiați partajul în mod amiabil, la notar, va trebui să va adresați instantei cu o acțiune în ieșirea din indiviziune și sa solicitați atribuirea întregului imobil către dvs, cu obligația de a achita celuilalt coproprietar o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune noid200x noid200x Buna ziua ! Am cumpărat o casă în 1990 . Acceasi proprietară care ne-a vândut noua , ia lăsat moștenire casa alăturată fiului ei. Între timp ne-a ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)