Buna ziua !
Am cumpărat o casă în 1990 . Acceasi proprietară care ne-a vândut noua , ia lăsat moștenire casa alăturată fiului ei. Între timp ne-a fost atribuit terenul aferent casei prin ordin judecătoresc. Că sa fac un proiect de construcție mi sa spus că trebuie să ieșim din indiviziune , nu știu dacă mă exprim corect. Am fost la un notar mi-a spus că există 2 cai : judecată și amiabil. Amiabil nu se poate , și nu as dori sa se ajungă la judecata. Aveți idee .ai exista alta cale ?
Terenul aferent casei cumparate de dvs, atribuit prin hotarare judecatoeasca, este in cote parti, de aceea este imperios necesar sa iesiti din indiviziune.
Asa cum a fost precizat de notar caile de iesire din indiviziune sunt doar cele doua: caleaamiabila sau calea instantei. SUCCES.
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.
(2) Dispoziţiile art. 669-686 se aplică şi partajului succesoral în măsura în care nu sunt incompatibile cu acesta.
Partaj succesoral
ISAICVIOREL
in urma decesului parintilor sint in partaj la tribunal cu fratele meu.El vrea sa-idau bani pe partea lui de casa ,fapt cu care nu sint de acord,urmare el vrea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dana61
buna ziua
Ambii parinti decedati (1989). Eram 4 frati (unul decedat) Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru ca nu toti mostenitorii doresc asta. Care este ... (vezi toată discuția)