avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua
Ambii parinti decedati (1989). Eram 4 frati (unul decedat) Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru ca nu toti mostenitorii doresc asta. Care este cea mai buna cale pentru mine sa rezolv dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: dana61 , utilizator 14:58, 29 Februarie 2016
Daca ceilalti succesibili nu vor sa dezbata mostenirea pe cale amiabila,la notar, adresati va instantei.
Sa solicitati la instanta iesirea din indiviziune in contradictoriu cu toti mostenitorii. Daca nu doresc sa participe la iesirea din indiviziune, acestia pot renunta la mostenire in favoarea dumneavoastra.
mostenirea se refera la cateva parcele de teren agricol , mostenitorii sunt in posesia lor , in fapt imparteala am facut-o intre noi doar ca nimeni nu mai vrea sa mearga la notar. Mai mult decat atat unul dintre ei are probleme in instanta (servitute) cu un vecin
deci nici nu renunta la mostenire nici nu vrea sa vina la dezbatere si blocheaza si accesul unui vecin . Parcela in discutie se afla in titlul meu de proprietate dar si intr-un titlu de proprietate al parintilor decedati. Cum sa ies din aceasta incurcatura si de ce sa platesc eu nelegiuirea pe care o face o nepoata mostenitoare?
Daca nu va intelegeti amiabil la notar,actiune la instanta de judecata ptr.dezbaterea succesiunii,iesirea din indiviziune, formarea loturilor in functie de cotele succesorale.Competenta este a instantei de la ultimul domiciliu al defunctului.(Art.1143 raportat la art.669-686 NCC.)

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune noid200x noid200x Buna ziua ! Am cumpărat o casă în 1990 . Acceasi proprietară care ne-a vândut noua , ia lăsat moștenire casa alăturată fiului ei. Între timp ne-a ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea doar la dorința soțului supraviețuitor? a.constantin a.constantin Buna ziua! Pentru următoarea situație: Persoana decedata in 2009, are ca moștenitori soțul si cei doi copii. Succesiunea nu a fost făcuta ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)