Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema:
Am srl neplatitor de TVA pe teritoriul Romaniei am luat si un nou cod de tva pentru achizitii intracomunitare.
Am cumparat un autoturism S.H. din Belgia iar pe factura de achizitie am TVA 0% urmand sa se faca taxarea inversa in Romania pentru plata TVA.
Eu nefiind platitor de TVA nu pot emite facturi cu TVA.
1.-Cand trebuie sa platesc TVA ul pentru aceasta achizitie contabila a spus ca trebuie sa platesc in urmatoarea luna aferenta achizitiei (nefiind platitor de TVA in Romania) dar daca eram platitor si pe primul cod in tara plateam doar la revanzarea acelei masini ?
2.-Dar daca nu vand masina si o tin pe firma mea mai platesc TVA ul ?
Buna ziua, intrebarea mea este daca as putea obtine autorizatie de functionare pentru service auto tinichigerie-vopsitorie auto fara sa detin Cabina de vopsit, eu avand un spatiu de 50 mp. Inchiriat in zona industriala iar langa locatia mea se afla un service autorizat RAR cu cabina de vopsit si as putea inchiria cabina cand am de vopsit sau este obligatoriu sa detin si eu Cabina de vopsit ?
Va salut, ati reusit sa obtineti autorizatie RAR fara Cabina de vopsit?
Ma intereseaza si pe mine daca se poate obtine aceasta autorizatie de functionare neavand Cabina de vopsit.
Buna ziua, detin un teren aflat in concesiune.
Pe teren se afla o casa la rosu pe care nu am nici un act.
Deasemenea la adresa respectiva am bransament de curent electric si se emit lunar facturi pe numele meu.
De curand am platit integral taxa de concesiune dar inca nu au iesit actele.
Am promis unei persoane vanzarea locului cu casa cu tot, mi-a dat jumatate din suma si eu l-am lasat deja sa locuiasca acolo.
Ce trebuie facut ca sa vand acolo legal ma gandesc ca persoana respectiva isi poate face proiect pe casa pe numele sau, si devine automat proprietar este posibil asa ceva ?
Adaug ca certificatul de urbanism este scos pe numele meu plus inca un plan si sunt la el si acestea.
Are cineva o idee cum pot sa vand eu si sa-mi recuperez si restul de bani ?
Respectivul a spus ca el va face proiectul pe numele meu si apoi eu voi putea sa-i vand prin notar
Dar daca face proiectul direct pe numele lui poate oare sa devina direct proprietar ?