avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolae7

Activitate Nicolae7

am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele de pensionare la 65 ani in august, s-a aprobat o pensie de asigurari sociale de 835. Stagiul de cotizare 16 ani, o luna si 8 zile. Am intrebat de ce nu am primit pensia. la banca in romania, raspunsul a fost ca locuiesc in USA si nu beneficiez de indemnizatie minima sociala. dar eu nu am bagat actele pentru ajutor social, ci pentru pensie. si a venit cu decizie aprobata de pensie. nu mai inteleg nimica. pensia aprobata la 835 ca stau in usa, si 1281 daca as sta in Romania. dar daca stau in USA nu mai dau nimica. deci am cumparat 5 ani, platit cash. ce smecherie mai este asta? noi platim ca sa nu pierdem anii lucrati, sa avem 15 ani, dau decizie aprobata, dar nu nen dau banii ca locuim in USA. si am mandatar in Romania pentru pensie. ce sa mai inteleg?
Sa nu se mai cumpere nici un an de lucru ca sa fie 15 ani lucrati? ca pensia este data numai daca ne mutam inapoi in romania?care este adevarul? 15 ani adunati sint, primim sau nu pensie in romania? chiar daca stau in usa.
Tata a murit si a lăsat casa la mama vitrega iar mie partea de moștenire legală prin lege. Mama vitrega a venit la mine in USA și a cerut de la mine o adeverința ca renunț la partea mea de moștenire. Mi- am dat seama ce intenție are sunam semnat la notariat in USA dar fără sa o duc pentru apostila la consulatul românesc. Ea sa dus acasă in România și sa dus la o nitara care o cunoștea și aceasta m- a scos pe mine din testament și casa cu toate bunurile au rămas la mama vitrega. Ea a murit și cind am mea sa iau casa de moștenire am aflat ca nu sint Moștenitor și ca un var de al eu este singurul legal Moștenitor. Am mers la 2 notari in Brașov și amândoi au spus ca formatul care eu am semnat in usa nu este legal, deci eu nu trebuia sa fiu scos de pe moștenirea casei. In final am ajuns la o înțelegere cu verișorul mamei vitrege și am semnat amândoi cu doi martori ca eu iau casa iar el poate lua bunurile din casa, asta ca eu sa nu mai deschis proces împotriva notarei sau pentru succesiune. Acest verișor a luat din casa toate lucrurile de valoare și nu mai vrea sa semneze ca îmi da casa. Notara care a greșit și m-a scos afara din testatment a spus ca sa îl dau in judecată pe acest verișor al defunctei ca nu respecta înțelegerea semnată cu doi martori. Ce sa fac acuma ? Iau avocat și îl dau pe el un judecată ca a luat bunurile din casa și nu a semnat înțelegerea? Sa dai in judecată pe notara ca a făcut fals in acte și m-a scos afara? Sa cer casa prim judecată pentru ca sa făcut fals in actele de trecere a defunctei? Complicat as dori sa iau un avocat in Brașov sus a rezolv aceasta problema, fals in trecerea mostenirii etc va mulțumesc