avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sa fac? Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sa fac? Moștenire

Tata a murit si a lăsat casa la mama vitrega iar mie partea de moștenire legală prin lege. Mama vitrega a venit la mine in USA și a cerut de la mine o adeverința ca renunț la partea mea de moștenire. Mi- am dat seama ce intenție are sunam semnat la notariat in USA dar fără sa o duc pentru apostila la consulatul românesc. Ea sa dus acasă in România și sa dus la o nitara care o cunoștea și aceasta m- a scos pe mine din testament și casa cu toate bunurile au rămas la mama vitrega. Ea a murit și cind am mea sa iau casa de moștenire am aflat ca nu sint Moștenitor și ca un var de al eu este singurul legal Moștenitor. Am mers la 2 notari in Brașov și amândoi au spus ca formatul care eu am semnat in usa nu este legal, deci eu nu trebuia sa fiu scos de pe moștenirea casei. In final am ajuns la o înțelegere cu verișorul mamei vitrege și am semnat amândoi cu doi martori ca eu iau casa iar el poate lua bunurile din casa, asta ca eu sa nu mai deschis proces împotriva notarei sau pentru succesiune. Acest verișor a luat din casa toate lucrurile de valoare și nu mai vrea sa semneze ca îmi da casa. Notara care a greșit și m-a scos afara din testatment a spus ca sa îl dau in judecată pe acest verișor al defunctei ca nu respecta înțelegerea semnată cu doi martori. Ce sa fac acuma ? Iau avocat și îl dau pe el un judecată ca a luat bunurile din casa și nu a semnat înțelegerea? Sa dai in judecată pe notara ca a făcut fals in acte și m-a scos afara? Sa cer casa prim judecată pentru ca sa făcut fals in actele de trecere a defunctei? Complicat as dori sa iau un avocat in Brașov sus a rezolv aceasta problema, fals in trecerea mostenirii etc va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:27, 17 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre un fals,pur si simplu persosana care a deschis succesiunea a.. omis ''sa declare ca mai sunt si alti mostenitori.Din punctul meu de vedere va complicati cu o eventuala plangere penala ,aveti la indemana varianta anularii certificatului de mostenitor printr-un proces civil.Daca mai aveti rude,prieteni in Bv poate va recomanda un av serios,platiti o consultatie si dati drumul la treaba,timpul curge in defavoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa parinti rotaru gina rotaru gina am si eu o nelamurire ca sa zic asa si mam gindit ca cineva m-ar putea lamuri mama a murit in 2006 si eu cu cei 2 frati mostenim o garsoniera anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu dezbati mostenirea timp de 3 ani de la deces? AniAniAni AniAniAni Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu dezbaterea unei mosteniri. Dupa moartea bunicului meu, mama mea (fiica lui) a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)