avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Schiau

Activitate Diana Schiau

Buna ziua! Am o nedumerire legata de aspectul depunerii candidaturii pentru ocuparea functiei de primar. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca este permis ca un consilier local care face parte dintr-un anumit partid politic sa-si depuna candidatura pentru ocuparea functiei de primar din partea altui partid politic, diferit de cel din care face parte in prezent? Ma interereseaza, in special, daca exista vreo obligatia a acestuia fata de partidul vechi sau fata de cel in care doreste sa intre. Si, de asemenea, vreau sa stiu daca trebuie sa ai totusi o vechime in partidul din partea caruia vrei sa candidezi. Mentionez ca nu am gasit text de lege care sa reglementeze aceasta situatie.
Multumesc!
Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu daca un membru poate intra intr-o cooperativa de gradul 2, atat ca persoana fizica, cat si ca reprezentant al persoanei juridice ( societate comerciala), deoarece legea nu precizeaza chestia asta. Iar a doua nelamurire priveste alcatuirea consiliului de administratie. Din cadrul acestuia poate face parte o societate comerciala, aceeasi societate in care este inclus si presedintele cooperativei?
Multumesc.
Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca comunicarea raspunsului unei cereri de verificare a disponibilitatii denumirii se poate face si la sediul unei societati de consultanta si nu la domiciliu unei persoane fizice, asa cum se mentioneaza in formular, respectiv "Persoana şi domiciliul ales pentru comunicări, potrivit art.28 din Legea nr.26/1990". Eu nu vad sa fie o problema, dar vreau sa ma asigur.
Multumesc!

La domiciliul solicitantului putem pune o alta adresa decat cea din C.I., spre exemplu, adresa sediului societatii la care lucram? Asta avand in vedere faptul ca la acea adresa trebuie sa ni se comunice raspunsul.