Ajutor, va rog.
Multumesc
OK, am ajuns in tara si am pus mana pe acea hartie. Este vorba despre o SOMATIE in care sunt instiintat ca firma figureaza cu sume restante de plata si ca pentru ele s-a inceput executarea silita in temeiul titlurilor executorii anexate, fiind si un astfel de tilu atasat somatiei. Insa nici somatia nici titlul executoriu nu sunt semnate sau stampilate, daca ma poate pe mine ajuta asta in vre-un fel, ca de exemplu sa contest executarea.
Care sunt pasii care mai sunt de parcurs si pana in ce moment pot eu sa imi achit datoria la buget? Incerc sa strang banii dar din pacate nu este un lucru usor.
Si inca o intrebare daca imi permiteti, daca speculez Ordinul 447/2007 pentru a declara insolvabilitatea societatii, nu va incepe apoi executarea mea silita (desi in prezent nu am bunuri sau salarii)? Sau ce se va intampla?
Multumesc
Buna ziua, si multumesc pentru raspuns.
1. Da, ma refeream la pozitia persoanei la care ma pot adresa in cadrul bancii de unde am luat creditul. Ma gandeam ca poate au mai fost si alte persoane in situatia mea si citesc acest forum.
3. Pot incepe executarea silita, dar a ce? Pentru ca eu nu detin bunuri pe numele meu.
4. Nu voi fi angajat in Romania si locul de munca nu va fi in Romania. Se poate in aceste conditii pune poprire pe salariul meu?
Nu ca as cauta sa scap de responsabilitatile mele, dar vreau sa am argumente cat mai puternice si corecte pentru reesalonarea de care am nevoie.
Multumesc
Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan neavand un venit. Acum, voi avea un job si am incercat sa discut cu cineva de la banca pentru rezolvarea situatiei incepand cu primul salariu, respectiv peste cateva saptamani.
Din pacate, discutia telefonica nu a decurs tocmai ok, si anume mi-a refuzat cererea mea de a muta cumva aceste rate neplatite la sfarsitul perioadei de creditare.
In schimb mi-a spus ca daca eu nu pot plati si nu am bunuri pe numele meu, ei pot actiona pentru a pune posesie asupra bunurilor rudelor mele.
In consecinta, am cateva intrebari.
La cine as putea sa apelez la o banca pentru a putea avea sanse de succes in aprobarea cererii mele de reesalonare?
Este posibil ca o banca sa intre in posesie si sa lichideze bunurile unei rude, daca eu am facut un credit de nevoi personale, fara girant si fara garantii materiale?
Ce pot ei face daca eu nu platesc pana peste 3 saptamani cand voi lua banii?
Si pot pune poprire pe salariul meu daca eu nu voi avea locul de munca in Romania?
Multumesc
OK, deci pana la urma eu ca si actionar si administrator pot fi executat silit pentru datoriile pe care le are firma catre stat, da?
Acum, tocmai am aflat ca cineva de la Administratia Financiara mi-a adus la usa un document pe care scrie ca firma este executata silit. Intrebarea mea este, pana in ce punct mai pot totusi plati datoria la buget, si daca exista o cale de a plati cumva partial sau esalonat si a opri temporar macar acest proces de executare silita.
Multumesc
OK, firma. Dar, eu ca si actionar si administrator nu raspund in numele firmei intr-un fel?
Multumesc.
Buna ziua,
Ma aflu din pacate intr-o situatie neplacuta. Si anume, sunt actionar si administrator la o societate (SRL), care de un an de zile nu mai are activitate (dar nu are activitatea suspendata), si care are sumele pentru bugetul de stat neplatite din Decembrie 2007. Din pacate activitatea firmei nu a evoluat cum am anticipat si nu am reusit sa mai platesc acesti bani.
In luna Aprilie mi-a venit prin posta, de la Administratia Finantelor Publice de sector o instiintare pe care scrie ca la data de 31.03.2009 mai am de plata respectiva suma la bugetul de stat si trecut in paranteza ca s-a inceput executarea silita.
Spuneti-mi va rog la ce sa ma astept in continuare, si ce se poate intampla de acum incolo.
Repet, din pacate nu am cum sa platesc datoria la bugetul de stat.
Multumesc
Multumesc mult pentru ajutor!
Am spus cred pentru ca desi am fost acolo, nu am luat niciodata un act fizic de acolo si nici nu am depus si ma gandesc sa nu ma insel cumva, si ista sa fi fost si motivul pentru care cei de la informatii de acolo nu stiau de unde pot sa iau acea listare :). Inspectorul de suburbie este in biroul unde scrie ca se ridica fisa de platitor cumva?
Si, daca eu sunt administratorul, cu ce acte am nevoie sa vin in loc de delegatie?
Multumesc