avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian 86

Activitate Adrian 86

Buna ziua!
Întâmpin o problemă în Germania și nu știu cum să procedez și v aș ruga sa ma sfătuiți dacă se poate.
Sunt in Germania de doi ani și jumătate și lucrez ca șofer pe camion.
Permisul de conducere este obținut în 1994 cu categoriile B C CE și este valabil din 17 Ianuarie 2013 până în 2023 pentru toate categoriile ( B C CE ). Anul trecut , mai exact prin decembrie mi am facut analizele medicale pentru șoferi profesioniști. Cei de la firmă mi au spus că permisul de conducere nu trebuie schimbat deoarece este european și este valabil.
In August, anul acesta 2018, am fost oprit pentru un control de poliție si BAG. Acestia mi au spus ca trebuie sa mi schimb permisul de conducere deoarece in Germania acesta este valabil doar cinci ani pentru categoriile C CE. Mentionez ca poliția nu mi a retinut permisul de conducere și nici amendă nu mi au dat, spunându mi ca pot conduce în continuare cu categoria B dar ca trebuie sa merg pentru a mi schimba permisul. M au pus sa completez și să semnez un formular în care se specifica ca trebuie sa mi schimb permisul de conducere Românesc cu cel German iar dacă mai sunt prins risc amendă de până la 2000 de euro.
In urmatoarele zile am fost la primarie am depus actele și cererea pentru înlocuirea permisului de conducere. Acestia mi au oprit, la momentul depunerii actelor, permisul și modulele românești până la înlocuirea cu cele noi.
Toate bune si frumoase, la două săptămâni m au sunat sa merg sa mi ridic permisul nou și cardul de șofer.
Ieri, vineri 5.10.2018 am primit de la primărie o scrisoare cum că la momentul depunerii actelor si al formularului tip, as fi avut o intrebare daca am cazier sau vreunul in curs iar eu bineinteles ca am bifat cu NU și ei consideră că am mințit. Mentionez ca eu nu stiu bine sa vorbesc sau sa scriu germană.
Intrebarea mea este ce trebuie făcut pentru ca nu m am mai lovit de astfel de probleme și sunt cam neliniștit fiind singurul intretinator în familie. Mentionez ca am doi copii 7 ani
respectiv 11 ani.
Astept dacă se poate un sfat pentru problema mea.
Mulțumesc frumos și scuze pentru conținutul consistent al poveștii mele.
Răspuns la discuția Cazier judiciar
Va multumesc pentru raspuns și voi reveni cu noutăți. Oricum am vorbit cu un avocat iar luni vad ce zice si avocatul.
Un weekend plăcut.
Răspuns la discuția Cazier judiciar
Am cumparat dintr un magazin, in valoare de 110 euro, mai multe produse gen amenajări locuințe, iar la ieșire am fost oprit de un angajat de la securitate. Uitasem in buzunar un set de mufe pentru cablu tv în valoare de 9.50 euro. Au chemat bineinteles poliția), am incercat sa ii fac sa inteleaga ca nu a fost cu intentie dar fără succes. M au pus sa plătesc suma de 100 euro magazinului plus interdictie un an în acel magazin. Cei de la poliție au spus că o să primesc prin posta un formular care trebuie completat cu toate datele mele, stare civilă, salariu, alte venituri și cu o declarație cum s a intamplat. Eu am întrebat despre cazier pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva până acum și nu stiu ce aș putea păți. Specific ca ma aflu in Germania. Dacă se poate un sfat v as fi recunoscător. Multumesc frumos. O zi bună în continuare

Adrian 86 a scris:

In cat timp se sterge din cazier o fapta ? Multumim frumos

Discuție Cazier judiciar
In cat timp se sterge din cazier o fapta ? Multumim frumos