avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cazier judiciar

In cat timp se sterge din cazier o fapta ? Multumim frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian 86 , utilizator 22:52, 16 Februarie 2018
Depinde de faptă, de pedeapsa aplicată și în funcție de alte aspecte . Putem spune că înscrierile din cazier se șterg după ce intervine reabilitarea fostului condamnat, fie ea reabilitare de drept sau judecătorească.
Am cumparat dintr un magazin, in valoare de 110 euro, mai multe produse gen amenajări locuințe, iar la ieșire am fost oprit de un angajat de la securitate. Uitasem in buzunar un set de mufe pentru cablu tv în valoare de 9.50 euro. Au chemat bineinteles poliția), am incercat sa ii fac sa inteleaga ca nu a fost cu intentie dar fără succes. M au pus sa plătesc suma de 100 euro magazinului plus interdictie un an în acel magazin. Cei de la poliție au spus că o să primesc prin posta un formular care trebuie completat cu toate datele mele, stare civilă, salariu, alte venituri și cu o declarație cum s a intamplat. Eu am întrebat despre cazier pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva până acum și nu stiu ce aș putea păți. Specific ca ma aflu in Germania. Dacă se poate un sfat v as fi recunoscător. Multumesc frumos. O zi bună în continuare

Adrian 86 a scris:

In cat timp se sterge din cazier o fapta ? Multumim frumos

Dacă fapta s-a petrecut în Germania, ar trebui să așteptați întâi să vedeți care va fi consecința faptei dvs. Poate că fapta nu va fi înscrisă neapărat în cazier și veți plăti o amendă doar care ar putea să nu fie amendă penală. Reveniți și ne informați după ce se finalizează procedurile.
Va multumesc pentru raspuns și voi reveni cu noutăți. Oricum am vorbit cu un avocat iar luni vad ce zice si avocatul.
Un weekend plăcut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate face dosar penal adelina87 adelina87 Buna ziua.Am facut o fapta de care nu sunt foarte mandra si am nevoie de sfatu dumneavoastra.Pe scurt am luat 2 mufe de laptop dintr-un magazin si am fost ... (vezi toată discuția)
Furt in germania User999 User999 Buna ziua. In urma cu 2 ani, mai exact in 2013, imperuna cu un pireten a sustras bunuri dintr-un magazin Real din Germania in valoare de 100-130 euro.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier germania hexeman hexeman Buna Ziua, in 2003 si 2006 am fost acuzat de 3 fapte independente.. 1. in intentia de a procura pt sine sau pt altul un avantaj financiar pe nedrept, de a ... (vezi toată discuția)