avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate LucianMu

Activitate LucianMu

Atunci aș avea următoarea întrebare: pot da in judecata persoana vinovată pentru a-mi recupera prejudiciul ? ( tratamentul anticoroziv aplicat pe elementele metalice de pe partea dreapta a autoturismului a fost compromis).

ynocentta a scris:

Nu puteti constrange asiguratorul sa dispuna ceea ce doriti dv
Acesta in baza normelor in vigoare si a normativelor de specialitate dispune inlocuire elemente afectate
Nimeni nu va poate comunica cu precizie durata verificarilor la nivelul politiei,acest fapt depinzand de bagajul de activitate,de interesul verificatorului si de alti factori independenti de vointa partilor

Buna ziua. In data de 09.12.2021 un autoturism a luat foc în mers iar soferul a întrat în parcare oprind langa autoturismul meu , s-a dat jos din mașină și a plecat de langa ea. In urma incendiului autoturismul meu a fost afectat pe partea dreapta.
Am deschis un dosar de dauna pe polița mea casco emisă de Groupama cu regres pe rca-ul vinovatului. Soluția dispusă de asigurator chiar și după constatarea tehnica in service a rămas neclintita înlocuire tot ce înseamnă plastic și cauciuc și revopsirea elementelor metalice afectate mai puțin plafonul și au aprobat intrarea în service după primirea documentelor de la poliție.
Mai menționez că autoturismul are 7 luni vechime.
Legat de aceasta întâmplare am două întrebări:
1 pot constrânge asigurătorul sa accepte înlocuirea elementelor metalice ? In urma căldurii excesive a curs tratamentul anticoroziv din uși .
Cat ar trebui sa aștept pentru documentația din partea poliție?
Am făcut o solicitare scrisa pentru a primi documentația dar aceștia au răspuns că s-a deschis dosar penal pentru fapta de distrugere din culpa și că după terminarea cercetărilor v-a fi trimis la procuratura urmand că aceștia din urmă să îmi soluționeze solicitarea.
Va mulțumesc .
Din păcate proprietarul nu deține resursele financiare și nici energia necesara demarării acestor demersuri, ceea ce a dus la un preț favorabil pentru mine.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Preferabil ar fi ca vanzatorul sa lamureasca toate aceste probleme, dupa care ulterior sa intervina vanzarea-cumpararea.

Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest teren se mai află și un garaj inalt construit pentru a găzdui un atelier auto pentru care de asemenea nu exista acte. Ambele au fost construite in anul 2006. Proprietatea este poziționată în județul Ilfov. Se pot face acte pentru casa și garaj ?
Va mulțumesc!