avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție?

Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest teren se mai află și un garaj inalt construit pentru a găzdui un atelier auto pentru care de asemenea nu exista acte. Ambele au fost construite in anul 2006. Proprietatea este poziționată în județul Ilfov. Se pot face acte pentru casa și garaj ?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
LucianMu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 19:25, 18 Februarie 2018
Preferabil ar fi ca vanzatorul sa lamureasca toate aceste probleme, dupa care ulterior sa intervina vanzarea-cumpararea.
Din păcate proprietarul nu deține resursele financiare și nici energia necesara demarării acestor demersuri, ceea ce a dus la un preț favorabil pentru mine.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Preferabil ar fi ca vanzatorul sa lamureasca toate aceste probleme, dupa care ulterior sa intervina vanzarea-cumpararea.

Este un chilipir periculos. Spuneti ca cel de la care doriti sa cumparati este propietar doar pe teren. Atunci in extrasul de cf cum arata constructia,este trecuta,are amenda pt. construire fara autorizatie ?

Se pot insa face ''acte'' pentru demolare daca privim legea intrun anumit pct de vedere.

Puteti face cu acesta vanzarea la notar pentru teren iar pentru constructie o faceti sub semnatura privata. Apoi mergeti in instanta si obtineti intabularea constr. in CF.

Parerea mea este sa nu va bagati, intai sa-si rezolve ''propietarul'' problemele.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ,constructiile existente nu au parcurs procedura legala cu obtinerea acordurilor,nu exista cadastru,pe cale de consecinta nu puteti incheia documente legale de achizitie casa si garaj deoarece notarul va primi extrasul de informare cadastrala alb- fara constructii
Pentru ca proprietarul sa intre in legalitate,poate desfasura demersuri sa realizeze proiect tehnic,sa solicite autorizatie constructie si certificat de urbanism,care ulterior pot fi notate la cadastru,dupa care sa solicite intabularea dreprului de proprietate
O solutie ar fi sa cumparati terenul la notar iar notarul sa mentioneze ca pe teren se afla edificata o constructie pentru care nu exista aut. de construire.

Separat ,dar inainte de-a merge la notar faceti o promisiune de vanzare imobil sub semnatura privata. Apoi, dupa ce promisiunea a expirat mergeti la notar sa cumparati terenul ,apoi in instanta si solicitati o hotarare care sa tina loc de vinzare.....hotararea o veti intabula in CF.

Spuneti in instanta ca ati cumparat de buna credinta casa fara sa stiti ca nu are acte,apoi ca sa nu ramaneti pagubit ati incheiat v-c pentru teren.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Antik, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara autorizatie Anca Ioana Dumitrescu Anca Ioana Dumitrescu Buna ziua ! Intentionez sa achizitionez o proprietate imobiliara compusa din teren + constructie (casa) neintabulata. As dori sa stiu care sunt demersurile ce ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)