avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie fara autorizatie

Buna ziua !
Intentionez sa achizitionez o proprietate imobiliara compusa din teren + constructie (casa) neintabulata. As dori sa stiu care sunt demersurile ce trebuie efectuate, astfel incat, dupa achizitionarea imobilului descris anterior sa pot efectua toate formalitatile necesare pentru inscrierea constructiei in actele de proprietate (autorizari, eventuale amenzi ce trebuie achitate, documentatie cadastrala, etc.).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:30, 9 Iulie 2011
In primul rand sa existe constructia tb sa aiba aut de construire. Apoi tb ins Tisa cu rol fiscal si facut cadastru pt intabulare. Far a aceste nu o puteti cumpara. La fel si pt teren, tb facut cadastru odata cu constructia si intabulat. La autentificarea contractului de vanzare cumparare se cere de la vanzator certificat fiscal care trebuie sa fie curat cu impozitul la zi si se depune la cf cerere de extras de autentificare. Neavand aut de construire, constructia nu exista. Ecestea sunt premergatoare. Daca va graffiti faceti un antecontract si inauntrul termenului pana la autentificarea contractului de vanzare cumparare promitentul vanzator se va obliga sa obtina toata documentatia necessara pt autentificarea contractului de vanzare cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, o soc. comerciala vinde un imobil pe baza de factura fiscala catre unul dintre asociati, care este si administrator. Se plateste tva-ul nu exista ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)