avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE

Buna ziua,
o soc. comerciala vinde un imobil pe baza de factura fiscala catre unul dintre asociati, care este si administrator. Se plateste tva-ul nu exista divergente intre asociati.

Intrebarea este cum se poate intabula dreptul de prorietate pe persoana fizica si ce documente trebuie sa prezint la cadastru??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:10, 25 Iulie 2011
Orice bun imobil se instraineaza prin act autentic altfel actual este nul. Autentificarea actului de vanzare cumparare nu se face far a cadastru si intabulare. Apoi de pe numele vanzatorului se va intabula pe cel al cumparatorului.
Buna ziua, sa inteleg ca trebuie intocmit si un contract de vanzare -cumparare? cu acesta si factura sa ma prezint la cadastru?
Pt vanzarea de bunuri imobile se cere forma ad validitatem, autentica la notar. Vanzarea de bunuri imobile nu se face prin factura, ci prin contract de vanzare cumparare autentificat, altfel vanzarea este nula, iar cei de la ocpi nu va intabuleaza pe baza facturii! De factura nu aveti nevoie la intabulare ci de act! Iar ca sa vindeti tb cadastru facut inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Contract v-c imobile dorinv dorinv O societate comerciala cu actionar principal statul roman vrea sa vanda niste imobile, cladiri-locuinte, chiriasilor. La infiintarea societatii acestea au ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)