Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest teren se mai află și un garaj inalt construit pentru a găzdui un atelier auto pentru care de asemenea nu exista acte. Ambele au fost construite in anul 2006. Proprietatea este poziționată în județul Ilfov. Se pot face acte pentru casa și garaj ?
Va mulțumesc!
Nu are cum sa afirme ca a cumparat casa atat timp cat in fapt exista document notarial pentru achizitie strict teren,
In astfel de situatii ,de regula,ocpi respinge cererea de notare pentru lipsa de documente justificative
Eu am avut asfel de caz in care am cumparat un teren pe care exista o casa edificata fara aut. de construire .Notarul a evidentiat in contr. de v-c ca exista edificata o locuinta pentru care nu se prezinta acte de propietate. Avantajul a fost ca locuinta figura in baza de impozitare.......si am obtinut fiscal cu impozit pe cladire......ca la tara
La ocpi( la tara) deasemenea cladirea a fost trecuta in schita cadastrala iar la mentiuni(fara acte)
Apoi cu un pv de vecinatati am reusit sa intabulez constructia......dar f. greu si nervi si drumuri lungi .
Deci e o situatie din provincie . La oras legea este diferita .