avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. In data de 09.12.2021 un autoturism a luat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. In data de 09.12.2021 un autoturism a luat foc în ...

Buna ziua. In data de 09.12.2021 un autoturism a luat foc în mers iar soferul a întrat în parcare oprind langa autoturismul meu , s-a dat jos din mașină și a plecat de langa ea. In urma incendiului autoturismul meu a fost afectat pe partea dreapta.
Am deschis un dosar de dauna pe polița mea casco emisă de Groupama cu regres pe rca-ul vinovatului. Soluția dispusă de asigurator chiar și după constatarea tehnica in service a rămas neclintita înlocuire tot ce înseamnă plastic și cauciuc și revopsirea elementelor metalice afectate mai puțin plafonul și au aprobat intrarea în service după primirea documentelor de la poliție.
Mai menționez că autoturismul are 7 luni vechime.
Legat de aceasta întâmplare am două întrebări:
1 pot constrânge asigurătorul sa accepte înlocuirea elementelor metalice ? In urma căldurii excesive a curs tratamentul anticoroziv din uși .
Cat ar trebui sa aștept pentru documentația din partea poliție?
Am făcut o solicitare scrisa pentru a primi documentația dar aceștia au răspuns că s-a deschis dosar penal pentru fapta de distrugere din culpa și că după terminarea cercetărilor v-a fi trimis la procuratura urmand că aceștia din urmă să îmi soluționeze solicitarea.
Va mulțumesc .
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
LucianMu, utilizator
Cel mai recent răspuns: LucianMu , utilizator 15:57, 20 Ianuarie 2022
Nu puteti constrange asiguratorul sa dispuna ceea ce doriti dv
Acesta in baza normelor in vigoare si a normativelor de specialitate dispune inlocuire elemente afectate
Nimeni nu va poate comunica cu precizie durata verificarilor la nivelul politiei,acest fapt depinzand de bagajul de activitate,de interesul verificatorului si de alti factori independenti de vointa partilor
Atunci aș avea următoarea întrebare: pot da in judecata persoana vinovată pentru a-mi recupera prejudiciul ? ( tratamentul anticoroziv aplicat pe elementele metalice de pe partea dreapta a autoturismului a fost compromis).

ynocentta a scris:

Nu puteti constrange asiguratorul sa dispuna ceea ce doriti dv
Acesta in baza normelor in vigoare si a normativelor de specialitate dispune inlocuire elemente afectate
Nimeni nu va poate comunica cu precizie durata verificarilor la nivelul politiei,acest fapt depinzand de bagajul de activitate,de interesul verificatorului si de alti factori independenti de vointa partilor

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
LucianMu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz la plata reparatiei - [editat] LucianIordache LucianIordache Am deschis acest topic pentru a va povesti situatia neplacuta in care ma aflu in acest moment cu cei de la [EDITAT] si pentru ca sunt curios sa aflu ceva ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca liana-70 liana-70 Într-o intersectie soţul meu avea cedeaza trecerea, a fost lovit din dreapta de un autoturism tip Skoda care avea stop. Asiguratorul Skodei este ASTRA ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)