avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate georgem80

Activitate georgem80

Buna ziua,

Cum si unde poate fi atacata ordonanta procurorului de caz prin care respinge cererea de redeschiderea a urmariri penale, ?
Temeiul invocat de procuror fiind art. 335 alin 2 C.p.p.
Petentul cererii de redeschidere fiind Persoana Vatamata iar temeiul in care s-a cerut redeschiderea fiind Art. 335 alin 2 C.P.P.
Buna ziua,

Cum si unde poate fi atacata ordonanta procurorului de caz prin care respinge cererea de redeschiderea a urmariri penale, ?
Temeiul invocat de procuror fiind art. 335 alin 2 C.p.p.
Petentul cererii de redeschidere fiind Persoana Vatamata iar temeiul in care s-a cerut redeschiderea fiind Art. 335 alin 2 C.P.P.
va multumesc mult!
va multumesc mult!

drmp a scris:

Din cele relatate sumar de catre dvs. rezultă că și administratorul este persoană vătămată (prin fapta de fals în înscrisuri sub semnătură privată) alături de persoana juridică. În conformitate cu art.157, alin.(2) NCP, fapta care a adus o vătămare mai multor persoane atrage răspunderea penală, chiar dacă plângerea prealabilă s-a făcut numai de către una dintre ele (respectiv de către persoana juridică). Conform art.20, alin.(1) NCPP, constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătorești, organele judiciare având obligația de a aduce la cunoștința persoanei vătămate acest drept. Administratorul trebuie să înștiințeze (în scris sau oral) organele de cercetare penală că dorește să se constituie parte civilă. De asemenea, trebuie menționat că în conformitate cu art.85, alin.(2) NCP, calitatea de parte civilă a persoanei care a suferit o vătămare prin infracţiune nu înlătură dreptul acestei persoane de a participa în calitate de persoană vătămată în aceeaşi cauză.

in faza de urmarire penala.
s a dispus efectuarea up fata de suspecti urmand a se pune in miscare actiunea penala fata de suspecti.
in faza de urmarire penala.
s a dispus efectuarea up fata de suspecti urmand a se pune in miscare actiunea penala fata de suspecti.
Buna ziua
va solicit iarasi ajutorul si de asemenea va rog sa
In cadrul unui dosar penal persoana vatamata constituita parte civila ( Persoana Juridica ) a intrat in procedura de lichidare, fiind astfel numit un lichidator.. Pana la momentul numirii lichidatorului, reprezentantul societatii ,a partii vatamate, in faza de up a fost administratorul fiind si unic asociat in societatea prejudiciata ( FORMA JURIDICA A SOCIETATII FIIND SRL ).
INTREBAREA ESTE URMATOAREA :
Asociarul mai poate participa in continuare ca persoana vatamata in acest dosar , avand in vedere ca faptele din dosar se refera la inselaciune si fals in inscrisuri prin falsificarea sematurii personale a asociatului/ administratorului
daca da care este procedura sau in ce temei legal se poate face ?
Va multumesc
Faptele prezantate anterior se refera la un dosar deschis luna aceasta si in acest dosar nu a fost data inca o solutie.
Solutia de clasare data se refere la dosarul in care a avut loc acea confruntare si bineinteles ca am atacat o cu plangerere dar de 3 luni astep solutia cu privire la plangerea impotriva ordonantei de clasare.
Intrebarea se referea la incadrarea faptelor prezentate mai sus.
Eu m am gandit la
1. Compromiterea actului de justitie
2. Favorizarea faptuitorului
3.Ticluirea de probe.
4.Abuz in serviciu

Buna ziua,
In temeiul carui sau caror articole din CPP se poate efectua cercetari cu privire la urmatoarele aspecte:
1. In cadrul unui dosar penal, prin ordonanta a fost admisa confruntarea partilor din dosar. Confruntarea a fost inregistrata atat video cat si audio in camera SPECIALA de ancheta sediul IPJ B. Inregistrarea fiind facuta vu echipament si au fost folesiti operatori angajati ai MAI. Au fost folosite 2 camere video ( ce inregistra din fata si din spate )
2. Confruntarea a avut loc in data de x/09/2016.
3. Partea vatamata solicita copiile acelor inregistrari ,la 2 ani dupa inregistrare., dupa solutionarea dosarului nedefinitiv prin clasare.
4 in caddrul dosarului se regasea un DVD avand 9 fisiere, ce includea confruntarea de cca .2,3 ore. Fisierere si inclusiv filarea fragmentata fusesera modificate si create la 2 zile de la confruntarea.
Cel mai grav este ca dispare din continuitatea filmarii 45 de minute in care era prezentata,de martorul suspectului in cauza, o alta varianta de adevar ce incrimina suspectul.
Acele munite nu dispar la inceput sau la sfarsit ci in timpul acestei filmari ex. La ora 14:00 incepe filmarea,la 16,00 se opreste brusc ,continua de la 16:40 si se termina la 18:00.
Ulterior aceasta filmare fiind stearsa din servarele IPJB si la dosarul penal se anexeaza un cd.
Inregistrarea a fost facuta cu 2 camere.
CD UL DE LA DOSAR ESTE FACUT CU,CAMERA 2 DAR CD-UL AFERENT CAMERI 1. NU A FOST ATASAT.
LA DOSAR NU SE REGASESTE VREUN RAPORT SAU INSCRIS CARE SA PREZINTE VREO DEFECTIUNE PROBLEMA DE NATURA TEHNICA ASUPRA ECHIPAMENTELOR DE INREGISTRARE FOLOSITE IN TIMPUL INREGISTRARII.
REPETINTREBAREA

IN TEMEIUL CAROR ART. DIN CPP SE POT EFECTUA CERCETARII CU PRIVIRE LA ASPECTELE RECLAMATE ?

Buna ziua
Intr-o cauza de natura penala avand ca obiect inselaciune si fals in inscrisuri , doua persoane sunt audiate la aceeasi data dar la ore diferite.In acest sens OCP consemneaza in doua ,, Procese verbale de consemnare a declaratiei orale " depozitia acestora si bine inteles inainte, li se aduce la cunostinta continutul plangerii formulate impotriva lor,mai putin drepturile si nici calitatea acestora in dosar.
La un interval de 1 an si jumatate in aceeasi cauza unul dintre ei devine suspec iar cealalta persoana devine maertor sens in cere se consemneaza o declaratie de martor cu privire la faptele presupus comise de suspect (varul acestuia) ce era suspectat de inselaciune si fals in inscrisuri.
Intrebare:
Organul de cercetare penala a procedat legal in acest sens, audiind in prima faza o persoana si aducand la cunostinta acestuia continutul plangerii penale formulata impotriva acestuia ca apoi sa devina martor in aceeasi cauza ?
Sper sa fi formulat corect intrebarea
Daca nu avea voie sa procedeze asa va rog ajutati ma cu partea legala ce reglementeaza acest lucru. Audierea martorului.