avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fabricarea de probe. În temeiul cărui sau căror ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fabricarea de probe. În temeiul cărui sau căror articole din CPP se pot efectua cercetări cu privire la astfel de aspecte?

Buna ziua,
In temeiul carui sau caror articole din CPP se poate efectua cercetari cu privire la urmatoarele aspecte:
1. In cadrul unui dosar penal, prin ordonanta a fost admisa confruntarea partilor din dosar. Confruntarea a fost inregistrata atat video cat si audio in camera SPECIALA de ancheta sediul IPJ B. Inregistrarea fiind facuta vu echipament si au fost folesiti operatori angajati ai MAI. Au fost folosite 2 camere video ( ce inregistra din fata si din spate )
2. Confruntarea a avut loc in data de x/09/2016.
3. Partea vatamata solicita copiile acelor inregistrari ,la 2 ani dupa inregistrare., dupa solutionarea dosarului nedefinitiv prin clasare.
4 in caddrul dosarului se regasea un DVD avand 9 fisiere, ce includea confruntarea de cca .2,3 ore. Fisierere si inclusiv filarea fragmentata fusesera modificate si create la 2 zile de la confruntarea.
Cel mai grav este ca dispare din continuitatea filmarii 45 de minute in care era prezentata,de martorul suspectului in cauza, o alta varianta de adevar ce incrimina suspectul.
Acele munite nu dispar la inceput sau la sfarsit ci in timpul acestei filmari ex. La ora 14:00 incepe filmarea,la 16,00 se opreste brusc ,continua de la 16:40 si se termina la 18:00.
Ulterior aceasta filmare fiind stearsa din servarele IPJB si la dosarul penal se anexeaza un cd.
Inregistrarea a fost facuta cu 2 camere.
CD UL DE LA DOSAR ESTE FACUT CU,CAMERA 2 DAR CD-UL AFERENT CAMERI 1. NU A FOST ATASAT.
LA DOSAR NU SE REGASESTE VREUN RAPORT SAU INSCRIS CARE SA PREZINTE VREO DEFECTIUNE PROBLEMA DE NATURA TEHNICA ASUPRA ECHIPAMENTELOR DE INREGISTRARE FOLOSITE IN TIMPUL INREGISTRARII.
REPETINTREBAREA

IN TEMEIUL CAROR ART. DIN CPP SE POT EFECTUA CERCETARII CU PRIVIRE LA ASPECTELE RECLAMATE ?

Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgem80 , utilizator 15:28, 22 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a dispus clasarea, trebuie sa depuneti plangere impotriva ordonantei de clasare in 20 de zile de la comunicare.
Va multumesc
Faptele prezantate anterior se refera la un dosar deschis luna aceasta si in acest dosar nu a fost data inca o solutie.
Solutia de clasare data se refere la dosarul in care a avut loc acea confruntare si bineinteles ca am atacat o cu plangerere dar de 3 luni astep solutia cu privire la plangerea impotriva ordonantei de clasare.
Intrebarea se referea la incadrarea faptelor prezentate mai sus.
Eu m am gandit la
1. Compromiterea actului de justitie
2. Favorizarea faptuitorului
3.Ticluirea de probe.
4.Abuz in serviciu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea probelor video vo87yh1c0 vo87yh1c0 Am inregistrat pe un CD un fisier video in format avi. Acel fisier continea inregistrarea video a unei camere de supraveghere. Cumva, aceasta proba nu a fost ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video furt cu camera de supraveghere in spatiu privat ... aidu aidu Inregistrare video furt cu camera de supraveghere in spatiu privat Persoana vatamata a surprins savarsirea unui furt din propria casa cu camera proprie de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (nu imi trebuie in proces) CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, o sa pun intrebarea direct pt ca sa nu pierdeti timpul si mai jos o sa relatez mai detaliat povestea pt. cei care ar fi interesati de detalii ... (vezi toată discuția)