avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (nu imi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (nu imi trebuie in proces)

Buna ziua, o sa pun intrebarea direct pt ca sa nu pierdeti timpul si mai jos o sa relatez mai detaliat povestea pt. cei care ar fi interesati de detalii :).

Daca am facut o cerere de mentinere filmari video de la o camera a primariei, nu mi-au trebuit in instanta (din fericire) si nu imi trebuie decat ca "amintire", pot sa cer sa mi se dea probele respective?. In raspuns mi s-a comunicat ca s-au gasit, s-au salvat pe CD si vor fi elibierate la cererea politiei sau instantei.

In data de 29.03.2014 am fost implicat intr-un accident auto fara victime, dauna totala masina mea, eu fiind partea total nevinovata. Din fericire pt. mine s-a solutionat totul bine, RCA-ul vinovatului (AT) m-a despagubit mult mai repede decat ma asteptam si cu o suma corecta. In zona respectiva este montata o camera de supraveghere a circulatiei. Mentionez ca atunci (dupa 2 zile) am facut cerere de retinere a filmarilor, cerere la care mi-a venit raspuns pozitiv ca inregistrarile au fost gasite si salvate pe CD (am si comunicare scrisa si m-a sunat de la camere video o doamna care se mira de cat de "inteligent" a fost celalat sofer (a intors pe dubla continua cu sens giratoriu la 50 m in fata) si cum ca "Puteai sa mori ma baiatule,...."). In comunicarea scrisa (precum si la telefon) mi s-a precizat ca la cererea M.A.I. sau a instantei filmarea va fi eliberata. Dupa cum am spus s-a solutionat totul bine, nu mai am pretentii, nu s-a ajuns in instanta. Nu as putea cumva in baza vre-unei declaratii scrise cum ca nu o sa le public pe youtube sau nu o sa le folosesc pt beneficii personale sa cer acele inregistrari "ca amintire"? Poate dupa vre-o anumita perioada de timp?

Sunt la a 3-a dauna totala si cam fac misto prietenii de mine si as vrea sa le arat ca era inevitabila :) (toti is Schumacher pana la proba contrarie). Iarasi imi cer scuze moderatorilor daca nu am postat unde trebuie,... camera video rutiere, accident auto => in mintea mea ca aici ar veni publicat :)
Cel mai recent răspuns: gabi_123 , utilizator 19:14, 13 Decembrie 2022
Astfel de date stocate pe sistemele de supraveghere apartinand autoritatilor-,avand in vedere dispozitiile in vigoare referitoare la caracterul informatiilor ,accesul si utilizarea lor, pot fi obtinute numai la cererea oficiala a autoritatilor in domeniu
Nu as putea cumva in baza vre-unei declaratii scrise cum ca nu o sa le public pe youtube sau nu o sa le folosesc pt beneficii personale sa cer acele inregistrari "ca amintire"?

Legal nu se poate concretiza varianta invocata de dv
In astfel de situatii ,pentru a putea intra in posesia datelor stocate de sistemul de suopraveghere care contine date cu caracter personal,este necesara desfasurarea unei proceduri speciale ,pentru care este obligatoriu necesara solicitarea oficiala a unei autoritati cu drept la accesul si utilizarea datelor stocate de sistemul de supraveghere
Buna ziua, in speranta in care poate mai sunteti activ, va deranjez cu o rugaminte. Cum se procedeaza pentru a solicita la primarie retinerea inregistrarilor de pe camerele video publice? Este ceva tipizat? Un birou unde se face solicitarea? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere ... Victor din Apolodor Victor din Apolodor Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere si inregistrare, interioare si exterioare. Un colocatar (coproprietar) solicita ... (vezi toată discuția)
Pentru a-mi demonstra nevinovatia, cum pot solicita inregistrarea video efectuata de camerele montate in intersectie auto urbana? gigel2007 gigel2007 astazi in urma unei altercatii verbale am fost accidentat in mod intentionat de un autovehicul de taximetrie. am aflat ca a declarat impreuna cu inca un ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)