avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pentru a-mi demonstra nevinovatia, cum pot solicita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pentru a-mi demonstra nevinovatia, cum pot solicita inregistrarea video efectuata de camerele montate in intersectie auto urbana?

astazi in urma unei altercatii verbale am fost accidentat in mod intentionat de un autovehicul de taximetrie.

am aflat ca a declarat impreuna cu inca un coleg de breasla ca eu m-as fi dezechilibrat si as fi cazut singur de pe bicicleta, ceea ce este contrar faptelor petrecute.

dimpotriva insa, in urma dezechilibrarii datorata impingerii efectuate de primul sofer, am fost acrosat de cel de-al doilea coleg care rula in paralel si in cadere m-a lovit si acesta, provocandu-mi o mica leziune la nivelul membrelor inferioare.

in zona accidentului exista camere video de supraveghere. cum pot solicita inregistrarile pentru a demonstra contrariul?

suplimentar, imi doresc ca autorul sa primeasca o rasplata a faptei pe orice cale legala posibila. ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: gabi_123 , utilizator 19:14, 13 Decembrie 2022
Depinde cui apartine camera. In situatia in care apartine unei firme private, puteti cere de la patronul firmei, dar depuneti si o plangere la politie, in care sa specificati sa instrumenteze plangerea dumneavoastra si pe probele de inregistrare a camerei.
Puteti cere organelor de ancheta sa solicite proprietarului camerelor de suprveghere sa puna la dispozitia acestora inregistrarea video , daca a-ti depus o plangere penal .
Va puteti constitui parte civila in procesul penal pentru daunele provocate.
Daca este camera video a primariei atunci acestia o vor elibera doar la cererea MAI sau a instantei. Mai poate parca si parchetul sa scoata pentru cercetari. Se face o cerere la primarie (nu stiu sa va zic in localitatea dvs unde, mergeti si va interesati), specificati in cerere intervalul orar in care s-a produs evenimentul, zona (sau si mai bine nr. camerei) si cereti sa se retina. Atasati cererii si un CD/DVD pentru ca sa nu vi se refuze pt. vre-un motiv stupid gen nu am avut pe stoc CD-uri. Ar trebui ca in urma cererii sa primiti de la seful serviciului de siguranta rutiera o confirmare prin posta in care vi se confirma sau infirma stocarea inregistrarilor si pastrarea lor pentru eliberare in cazul cerererii de catre organele competente . Lasati in cerere si un nr de telefon si adresa de email pe care puteti fi contactat pentru eventuale lamuriri,... pe mine m-au sunat sa imi spuna ca nu gasesc (cautatu pe o camera din apropiere) dar in cele din urma s-a rezolvat.
Buna ziua, in speranta in care poate mai sunteti activ, va deranjez cu o rugaminte. Cum se procedeaza pentru a solicita la primarie retinerea inregistrarilor de pe camerele video publice? Este ceva tipizat? Un birou unde se face solicitarea? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (nu imi trebuie in proces) CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, o sa pun intrebarea direct pt ca sa nu pierdeti timpul si mai jos o sa relatez mai detaliat povestea pt. cei care ar fi interesati de detalii ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o proba video accident auto_ , am avut un accident auto fara victime in dreptul ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna seara, Am avut un accident auto fara victime in dreptul unei statie de alimentare carburanti si agentul constatator a spus ca sunt vinovat, desi ... (vezi toată discuția)
Acces la inregistrarea video infotrafic quarkone quarkone Am suspiciunea ca partea cealalta implicata in eveniment a intrat in intersectie pe culoarea rosie a semaforului. In zona sunt camere video ale Politiei care ... (vezi toată discuția)