avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un accident auto fara victime in dreptul ...

Buna seara,

Am avut un accident auto fara victime in dreptul unei statie de alimentare carburanti si agentul constatator a spus ca sunt vinovat, desi vinovat era celalalt sofer.
Am solicitat statiei de alimentare, care are camere de luat vederi, sa-mi dea inregistrarea traseului autoturismului si mi-au raspuns ca vor pune aceste imagini doar la dispozitia Judecatoriei unde am depus contestatie.
Cum trebuie sa procedez pentru a vedea inregistrarile cu masina mea: sa anunt Judecatoria sa ia proba, sa cer proba de la Judecatorie..sa insist la statia de alimentare...sau cum?
Multumesc.

Augustin
Cel mai recent răspuns: gabi_123 , utilizator 08:11, 14 Decembrie 2022
Solicitati prin plingerea contraventionala impotriva PV de contraventie ca instanta sa dispuna punerea la dispozitie de catre acea persoana juridica, pe care o veti numi, inregistrarile de pe camerele video din data si ora la care s-a intimplat evenimentul.
[ link extern ]
Instanta va dispune punerea inregistrarilor video la dispozitia mea sau la dispozitia Judecatoriei (ca proba la dosar)?
La dosar.
In mod normal agentul constatator ar fi trebuit sa vada acele inregistrari si chiar sa faca o copie. Puteti face pe niznaiul (mai ales daca acesta nu a facut-o) si sa solicitati in plingere ca politia sa puna la dispozitia instantei inregistrarile video pe care le-a studiat agentul constatator la fata locului (si , probabil, le-a copiat ca proba) si in baza carora a stabilit cu certitudine vinovatia dvs. In felul asta fortati ca politia, in intimpinarea la plingerea dvs. sa prezinte un punct de vedere referitor la acest aspect. Daca va scrie ca nu a vizionat asa ceva, aveti un motiv de a considera ca politia nu are probe impotriva dvs. si un motiv in plus ca in raspunsul la intimpinare sa cereti instantei de judecata sa dispuna obtinerea si prezentarea acelei probe video. Daca proba nu se va obtine, oricum puteti sa profitati de acest lucru, nu se poate stabili cu certitudine vinovatia dvs., pentru ca intimatul ar fi avut posibilitatea sa verfice cu certitudine cine se face vinovat de producerea accidentului si n-a facut-o. In dubio pro reo.
[ link extern ] /
1. Cand am acces la proba video de la dosar, inainte de proces, in timpul sau dupa proces? 2. Precizez ca persoana juridica mi-a confirmat prin e-mail ca a conservat probele iar eu am solicitat Judecatoriei sa anexeze probele video la dosar. De unde stiu ca Judecatoria a preluat aceste probe video?... procesul s-a fixat pentru data de 20 octombrie
Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut un accident auto fara victime. procesul verbal ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier dritaS dritaS buna ziua, Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)