Buna ziua,
Am avut un accident auto fara victime.
Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu am respectat semnificatia indicatorului Oprire (STOP) , amplasat la loc vizibil.
Lucrurile s-au petrecut astfel:
Am iesit legal din statia Peco prin celalalt capat al statiei fata de cel unde era amplasat indicatorul Stop . Distanta dintre cele doua iesiri este de cca . 50-60 m.
Am rulat pe banda 1 , apoi am trecut direct depe banda 2 pe banda 3 de viraj exclusiv la stanga, unde am fost lovit in stanga de un taxi care incerca sa ma depaseasca pe contrasens.
Inainte de a ma accidenta, taxiul a rulat cca 10 m. pe zona hasurata care proteja banda 3 de viraj la stanga.
In momentul accidentului taxiul avea cca 75 km/h iar masina mea era 90% incadrata pe banda 3 iar 10 % avea fundul pe banda 2 .
Politia a considerat ca am incalcat articolul 98/4/C din OUG 195 si mi-a luat carnetul doua luni.
Am facut Plangere la Judecatorie iar Judecatorul a cerut sa platesc un expert ptr. stabilirea dinamicii accidentului.
1. Cum trebuie sa contest procesul verbal pentru a-mi recupera carnetul si ptr. a nu mai fi nevoie de consultarea un expert ?
2. Poate fi incadrata fapta la "neasigurare la schimbarea directiei de mers" sau "culpa comuna" sau "vinovat taximetristul"
Multumesc
Buna ziua, procesul verbal poate fi contestat doar in instanta iar daca instanta din oficiu a cerut efectuarea expertizei trebuie sa o platiti, altfel se suspenda dosarul si daca veti castiga litigiul, va recuperati onorariul expertului.
Multumesc pentru raspuns.
1. Inteleg ca daca nu platesc anticipat expertiza ceruta de judecator, dosarul se suspenda - adica ramane valabil PV si trebuie sa predau permisul 2 luni.
2. Mai pot cere in aceasta faza a procesului anularea procesului verbal pe considerentul ca fapta mea nu se incadreaza in art.101/3/A (neacordare de prioritate, cu accident=suspendare carnet 2 luni) din PV al politiei ci in cel mai rau caz in art. 100, alineat 2 si Art 108, alineat 1, litera b, pct.3 (nerespectarea regulilor privind schimbarea benzilor de circulatie , cu accident = 3 puncte penalizare) ?
Spun acest lucru deoarece PV al politiei sustine ca "nu am respectat semnificatia indicatorului "Oprire" (STOP) amplasat la loc vizibil" atunci cand "am iesit din statia de alimentare si am patruns pe bulevard". In fapt lucrurile s-au petrecut cu totul altfel: eu am iesit prin celallt capat al statiei Peco, aflat la distanta de cca 60 m de indicatorul STOP , m-am inscris pe banda 1 fara probleme si am trecut pe benzile 2 / 3, fiind accidentat pe banda 3 de viraj exclusiv la stanga de un taxi care a venit pe zona hasurata care proteja banda 3,
Dovezile video arata clar acest lucru si nu cred c-ar mai fi necesara o expertiza pentru dinamica accidentului.
3. Procesul este din luna august 2020 si nu am avocat, As mai putea angaja acum un avocat; fiindca daca castig as cere daune taximetristului deoarece masina mea nu a mai putut fi reparata si a trebuit s-o duc la dezmembrari?
Multumesc.
Buna ziua,
1. Da
2. Modificarea cererii de chemare in judecata se poate face pana la primul termen de judecata.
3. Da, puteti angaja oricand un avocat, de preferabil din timp ca sa va mai poata ajuta.
Buna seara,
Pana acum au fost doar adunate probe: ultima proba a ajuns la dosar dupa cca 8 luni de la accident si sunt inregistrarile video de la o statie de alimentare combustibil .
Aceasta ultima inregistrare este contradictorie in stabilirea vinovatului, dar arata clar ca fapta mea nu se incadra in art 101/3/A ci in art. 100/2, adica nu trebuia sa mi se ia permisul auto.
Intrebarea mea era daca in urma acestei noi si ultime probe de la dosar pot sa cer tot anularea PV al politiei dar nu din motivul ca vinovat este celalat sofer ci ca fapta mea se incadreaza in alt articol decat cel mentionat de politist in procesul verbal. Faptul ca cer acelasi lucru (anularea PV), dar dintr-un alt motiv, s-ar considera o modificare a cererii de chemare in judecata?
Urmatorul termen al procesul este in Ploiesti,pe data de 9 iunie. Ati fi disponibila sa ma reprezentati ca avocat?
Multumesc.
Buna ziua,
Puteti contacta un consultant prin mesagerie, nu este permisa stabilirea relatiilor de colaborare in cadrul forumului.
Trebuie studiate documentele pentru a va fi furnizat un raspuns concret la aspectele relevate de dvs.