avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna ziua,
Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a fost prezent nici la producerea lui si nici nu a venit la fata locului .emitand-ul,doar in urma declaratiilor. verdictul: eu sunt vinovat de producere ,fara a lua in seama ce am spus eu,desi masina mea este grav avariata,(agatata cu coltul unui slep din spate pana in fata)iar accidentul s-a produs chiar in mijlocul unei intersectii.Ce pot face ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:46, 26 Mai 2019
Din câte cunosc în procesul-verbal întocmit de organul de poliţie există posibilitatea contestării la instanţa de judecată într-un anumit termen. Urmaţi calea procedurală şi contestaţi acel proces-verbal. Totodată, puteţi solicita o copie a înregistrărilor video din intersecţia respectivă, dacă există camere de monitorizare trafic, pentru a proba împrejurările producerii evenimentului rutier.


dritaS a scris:

buna ziua,
Ce pot face ?Multumesc.


Puteți face un singur lucru, sa depuneti plângere contravențională împotriva PV de contravenție, cerind anularea lui. Cereți in plângere, datorita faptului ca agentul constatator nu a fost de fata și prin urmare PV de contravenție nu se bucură de prezumția de veridicitate (fapta nu a fost constatata prin propriile simturi), ca sarcina probei sa fie a celui ce a întocmit PV, dvs. neavind posibilitatea de a obține înregistrările de la camerele video existente în zona.
multumesc
Dacă în urma accidentului nu sunt victime poliția nu este obligată să se deplaseze la locul faptei. Dacă nu sunteți mulțumit de conținutul procesului verbal aveți posibilitatea depunerii în termen de 15 zile a unei plângeri contravenționale la Judecătoria la care este arondat locul accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ana-gloria ana-gloria buna ziua!. am fost depistat in trafic cu o viteza de 79 km/h, in afara localitatii, pe o portiune de drum cu limita de viteza 50 km/h, de catre o masina a ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Incalcarile prevederilor legale ale codului rutier pot fi sancționate ... Instructor auto Mircea Crisan Instructor auto Mircea Crisan Incalcarile prevederilor legale ale codului rutier pot fi sancționate în urma unui denunt făcut de catre un martor, care îşi asumă rolul şi ... (vezi toată discuția)