Daca luna asta platesc 110 RON in loc de 100 RON declarati, deci 10 RON in plus, si luna viitoare platesc 90RON in loc de 100 RON, se auto-regleaza?
Adica, nu voi plati nici o penalitate ca am platit mai putin, corect?
In OG nr. 8/2013 preciza ca in cazul in care angajatorii nu depun declaratia unica si nu achita contributiile sociale, salariatii sunt obligati sa faca acest lucru lunar, direct sau printr-un reprezentant fiscal sau imputernicit.
"83. La articolul 296^19, după alineatul (1^12) se introduce un nou alineat, alineatul (1^13), cu următorul cuprins: "(1^13) În cazul în care angajatorii prevăzuți la alin. (1^9) nu îşi îndeplinesc obligațiile menționate la alin. (1^12), persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) care obțin venituri sub formă de salarii de la aceşti angajatori depun declarația prevăzută la alin. (1) lunar, direct sau printr‐un reprezentant fiscal/împuternicit, şi achită contribuțiile sociale individuale, iar contribuțiile sociale ale angajatorilor cad în sarcina acestora."
In actualul Cod Fiscal nu mai regasesc insa aceasta precizare...
Sunt contribuabil care a facut plati si declaratii pe impozitul pe venit, CAS, CASS pe CNP.
Am obtinut certificatul digital si acces la SpatiulPrivatVirtual, dar nu vad Fisa Sintetica Totala.
Trebuie sa depun o alta declaratie pentru a avea acces la fisa?
In Fisa Sintetica Totala nu gasesc multe declaratii si plati pe care le-am facut.
Care ar putea fi cauza? ANAF-ul introduce sau prelucreaza manual aceasta fisa? In ce mod? Sau automat ar trebui sa se vada declaratiile si platile facute?
Ar trebui sa se vada de exemplu declaratiile si platile facute acum 7 ani, in 2011 Februarie de pilda? Sau exista un interval maxim de timp in care se vad? (E posibil ca listingul facut de persoana de la ANAF sa fi fost selectat dupa o anumita data?)
Nu vad insa niste declaratii nici din 2017.
Stiu sigur ca ANAF a primit declaratiile, caci am un alt listing cu declaratii obtinute de la serviciul de declaratii. De altfel vad si in listingul de la casa de pensii contributiile platie pe lunile respectve.