avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata in plus sau/si intarziata a impozitului si a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata in plus sau/si intarziata a impozitului si a contributiilor CAS CASS fata de valoarea declarata

Ce riscuri exista pentru plata in plus sau/si intarziata a impozitului si a contributiilor CAS CASS fata de valoarea declarata?

Nu exista nici un risc ca situatia platitorului sa devina neclara/ambigua?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:08, 26 Octombrie 2019
Daca ati platit in plus, nu e nimic, veti regla la urmatoarea plata iar daca a fost ceva platit mai putin si nu platii foarte repede diferenta, incep sa curga penalitati de intarziere.
Daca luna asta platesc 110 RON in loc de 100 RON declarati, deci 10 RON in plus, si luna viitoare platesc 90RON in loc de 100 RON, se auto-regleaza?
Adica, nu voi plati nici o penalitate ca am platit mai putin, corect?
Strict pentru exemplul dat, nu platiti penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut . la început lock down'ului in 2020 , am ajuns in incapacitate ... Alexandrusava93 Alexandrusava93 Va salut . La început lock down\'ului in 2020 , am ajuns in incapacitate de plată a unei rate . Am cerut ajutorul băncii pentru a amâna ratele din ... (vezi toată discuția)
Are statul obligatia de a achita dobanzi/penalitati? Miru Miru Buna, ma confrunt cu o mica dilema. speta e urmatoarea: clienta mea, societate comerciala, a achitat in baza unei decizii de impunere sume mai mari la stat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 :impozit pe profit de recuperat barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca ma poate ajuta cineva la intocmirea decl.100 in urmat.situatie: Anul 2007;impozit pe profit platit in plus :2500 Anul 2008:impozit pe profit calculat ... (vezi toată discuția)