avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Activitate MacPatty

Activitate MacPatty

Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 3 a. Nu sunt asigurata si nu am venituri, dar din motive de organizare a firmei sotului( recent deschisa), trebuie sa intru ca asociat (SRL). Cum ramane cu asigurarea mea de gravida? O pot continua pana nasc cu toate ca devin asociat(martie 2020) sau trebuie sa platesc alt tip de asigurare?
Din pacate nu.
Buna seara,
In anul 2011, mama (+ mostenitorii) si matusa mea au vandut un teren agricol. S-a facut un antecontract unde a fost trecuta suma primita si cumparatorul se angaja sa faca intabularea si alte acte necesare vanzarii propriu zise.
In antecontract a fost pusa o clauza, daca terenul va fi vandut alcuiva, va primi de la vanzatori dublul pretului pactuit si daunele cerute.
Totodata, cumparatorul a primit procura (valabila 3 ani)pentru a finaliza vanzarea.
In acest timp el nu a facut nimic in acest sens. Procura nu mai este valabila iar astazi ne cere sa facem contractul de vanzare cumparare.
Problemele pe care mi le pun sunt urmatoarele:
-mai este valabil acest antecontract?
- vanzarea trebuie sa se faca la pretul din antecontract din 2011 sau la valoarea actuala a pietei?
- vom plati impozit la Anaf pentru acest venit? Sau este recunoscut ca venit din 2011?
Care ar fi solutia ideala pentru rezolvarea situatiei?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna va doresc!