avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract oct 2011 nefinalizat cu contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract oct 2011 nefinalizat cu contract de vanzare cumparare pana in prezent

Buna seara,
In anul 2011, mama (+ mostenitorii) si matusa mea au vandut un teren agricol. S-a facut un antecontract unde a fost trecuta suma primita si cumparatorul se angaja sa faca intabularea si alte acte necesare vanzarii propriu zise.
In antecontract a fost pusa o clauza, daca terenul va fi vandut alcuiva, va primi de la vanzatori dublul pretului pactuit si daunele cerute.
Totodata, cumparatorul a primit procura (valabila 3 ani)pentru a finaliza vanzarea.
In acest timp el nu a facut nimic in acest sens. Procura nu mai este valabila iar astazi ne cere sa facem contractul de vanzare cumparare.
Problemele pe care mi le pun sunt urmatoarele:
-mai este valabil acest antecontract?
- vanzarea trebuie sa se faca la pretul din antecontract din 2011 sau la valoarea actuala a pietei?
- vom plati impozit la Anaf pentru acest venit? Sau este recunoscut ca venit din 2011?
Care ar fi solutia ideala pentru rezolvarea situatiei?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna va doresc!

Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
MacPatty, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 04:20, 19 Februarie 2018
Promisiunea de vanzare este valabila. Cumparatorul are posibilitatea de a va chema in judecata in vederea obtinerii unei hotarari care sa-i confirme dobandirea dreptului de proprietate. Valoarea ramane cea din antecontract in lipsa unor stipulatii contrare in cuprinsul acestuia.....
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate nu.
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Promisiunea de vanzare este valabila. Cumparatorul are posibilitatea de a va chema in judecata in vederea obtinerii unei hotarari

fete
Nu exista un termen de 6 luni de la data stipulata in promisiune ptr incheierea tranzactiei in care partile pot face demersuri in instanta pentru emiterea hotararii care sa tina loc de contract de v/c? Daca nu se actioneaza in instanta promisiunea mai este sau nu valabila,?
Actiunea in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare /sa se constate ca a intervenit vanzarea este si ea prescriptibila (este supusa unui termen de prescriptie), insa, stabilirea termenului de prescriptie nu face obiectul discutiei.......

Alte discuții în legătură

Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract de vanzare-cumparare alexandrubos alexandrubos Bonjour, Am si eu o nelamurire referitoare la valabilitatea unui antecontract de vanzare-cumparare, va prezint sirul evenimentelor : - bunicul meu a incheiat ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de contract de contract noul cod civil LaurentiuCazan LaurentiuCazan Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare imobil apartament, ca si cumparator, inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod civil (in 2008). Instanta ... (vezi toată discuția)