Multumesc frumos pentru raspuns! M.am uitat pe situl tribunalului, insa nu vad nimic care sa ma ajute, mai ales ca eu nu am nici un fel de numar de inregistrare al contestatiei. Cand am depus inscrisurile la registraura doamna de la ghiseu mi.a pus o stampiluta conform cu originalul pe fiecare copie pe care am depus.o, m.a pus sa semnez si mi.a cerut un nr.de telefon. Nimic altceva. Inca am si intrebat daca asta e tot si daca mai trebuie sa fac ceva. Inca n.au trecut 30 de zile de cand le.am depus ... mai astept.
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog frumos sa ma ajutati ( suntem mai multi implicati, insa ma intereseaza sa inteleg ce si daca pot face eu singura ceva in aceasta situatie ): la infiitarea asociatiei de proprietari a imobilului nou in care locuiesc, acum 4 ani, s.a propus de catre un locatar ( la finalul adunarii generale fiind aproximativ de acord toti cu aceasta propunere) o persoana , denumita in continuare A.IOAN ( care nu este proprietar in imobil...A.IOAN sustine ca are drept de habitat, insa nimeni nu a stiu la infintarea asociatiei de proprietari acest lucru, fiul lui A.IOAN, denumit in continuare A.I ,care NU locuieste in imobil, pe care NU l.a vazut nimeni niciodata, fiind de fapt presedinte de asociatie in acte). FIRMA CARE ADMINISTREAZA CONDOMINIUL SUSTINE CA PERSOANA A.IOAN ARE PROCURA DIN PARTEA FIULUI SAU A.I SA FIE PRESEDINTE DE ASOCIATIE DE PROPRIETARI, INSA NIMENI NU A VAZUT ACEASTA PROCURA. Ma intreb:
1. Este A.Ioan eligibil pentru functia de presedinte de asociatie ( cu procura de la fiul sau A.I care nu locuieste fizic in imobil si pe care nu l.am intalnit niciodata ?
2. Unde poate fi reclamata si trasa la raspundere o asociatie de proprietari si firma care administreaza cladirea pentru fals in acte, hartuire, inselaciune? ( A.I pune oamenii din bloc sa semneze pe niste fituici de hartie ca au luat la cunostinta ca a motivat nu stiu ce echipa de muncitori sa deretice diverse prin scara blocului si prin exteriorul lui , fara sa prezinte nimanui facturi pentru lucrari, bonuri fiscale etc , umbla din usa in usa la oameni, cu un carnetel in mana si strage bani pt diverse .... banci, brazi, camere de supraveghere ... insa bonuri fiscale, facturi nu a vazut nimeni ... insa am vazut bancile, brazii care nu cresc, camerele de supraveghere care nu functioneaza ).
3. Cum poate fi schimbat un presedinte de asociatie, in conditiile in care locatarii nu vin la marile adunari generale, cei mai multi locatari din bloc sunt de fapt chiriasi, proprietarii fiind plecati ... vin din cand in cand delegati ai proprietarilor?
4. Ce " mandat " are un presedinte de asociatie de proprietari ?
Multumesc
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati . Am o sonerie ( wifi smart cu camera incorporata ... care nu are un card de memorie incorporat, care se activeaza doar in momentul in care cineva suna la usa ) montata in dreptul usii apartamentului meu ( proprietate personala ) de cand m.am.mutat in imobil. Am primit o avertizare de la asociatia de proprietari conform careia daca in 15 zile nu demontez soneria ( conform avertizarii, soneria mea este camera de supraveghere, ceea ce nu este adevarat, in avertizare este mentionat deasemenea faptul ca am fost reclamata de un vecin din imobil ) ma actioneaza in judecata pentru a plati despagubiri locatarilor carora le.am incalcat dreptul la viata privata prin montarea soneriei fara acordul asociatiei de proprietari. Am nevoie de aprobarea politiei, locatarilor, asociatiei, firmei care administeaza cladirea pentru a monta o astfel de sonerie???