avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog frumos sa ...

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog frumos sa ma ajutati ( suntem mai multi implicati, insa ma intereseaza sa inteleg ce si daca pot face eu singura ceva in aceasta situatie ): la infiitarea asociatiei de proprietari a imobilului nou in care locuiesc, acum 4 ani, s.a propus de catre un locatar ( la finalul adunarii generale fiind aproximativ de acord toti cu aceasta propunere) o persoana , denumita in continuare A.IOAN ( care nu este proprietar in imobil...A.IOAN sustine ca are drept de habitat, insa nimeni nu a stiu la infintarea asociatiei de proprietari acest lucru, fiul lui A.IOAN, denumit in continuare A.I ,care NU locuieste in imobil, pe care NU l.a vazut nimeni niciodata, fiind de fapt presedinte de asociatie in acte). FIRMA CARE ADMINISTREAZA CONDOMINIUL SUSTINE CA PERSOANA A.IOAN ARE PROCURA DIN PARTEA FIULUI SAU A.I SA FIE PRESEDINTE DE ASOCIATIE DE PROPRIETARI, INSA NIMENI NU A VAZUT ACEASTA PROCURA. Ma intreb:
1. Este A.Ioan eligibil pentru functia de presedinte de asociatie ( cu procura de la fiul sau A.I care nu locuieste fizic in imobil si pe care nu l.am intalnit niciodata ?
2. Unde poate fi reclamata si trasa la raspundere o asociatie de proprietari si firma care administreaza cladirea pentru fals in acte, hartuire, inselaciune? ( A.I pune oamenii din bloc sa semneze pe niste fituici de hartie ca au luat la cunostinta ca a motivat nu stiu ce echipa de muncitori sa deretice diverse prin scara blocului si prin exteriorul lui , fara sa prezinte nimanui facturi pentru lucrari, bonuri fiscale etc , umbla din usa in usa la oameni, cu un carnetel in mana si strage bani pt diverse .... banci, brazi, camere de supraveghere ... insa bonuri fiscale, facturi nu a vazut nimeni ... insa am vazut bancile, brazii care nu cresc, camerele de supraveghere care nu functioneaza ).
3. Cum poate fi schimbat un presedinte de asociatie, in conditiile in care locatarii nu vin la marile adunari generale, cei mai multi locatari din bloc sunt de fapt chiriasi, proprietarii fiind plecati ... vin din cand in cand delegati ai proprietarilor?
4. Ce " mandat " are un presedinte de asociatie de proprietari ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia_mihaela25@yahoo.com , utilizator 10:33, 2 Mai 2022
daca A.Ioan are drept de habitat,probabil A.I este de fapt proprietarul

1) A.Ioan nu poate fi presedinte atata timp cat numele lui nu se regaseste ca proprietar in acte(are doar drept de a locui )legea este clara si doar un proprietar poate fi presedinte(nu exista derogare prin procura/imputernicire etc)
2)reclamatie se poate face la primaria orasului/sectorului, care are un departament pentru asociatii
3)poate fi schimbat prin adunare generala....adunare ce poate fi convocata si prin semnatura a 20% din proprietari
4) mandatul presedintelui nu poate fi mai mare de 4 ani(dupa 4 ani poate fi reales pentru o alta perioada de pana la 4 ani)
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces uscatorie Dorina68 Dorina68 Locuiesc la parter.Toți locatarii avem dreptul la uscătorie și gunoiera.Locatar de apart.și președinte de asociație a schimbat ușa de la uscătorie, ... (vezi toată discuția)
Comportament abuziv administrator Gabugabu Gabugabu Din cauza faptului ca nu am primit explicații cu privire la solicitările mele, din cauza faptului ca toată echipa manageriala refuza cu vehementa sa ofere ... (vezi toată discuția)
Renovare ghene gunoi si palier DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Locuiesc de 6 ani intr-un bloc mixt (garsoniere cf 2 si ap cu 2 camere) cu 4 ap si 4 garsoniere pe palier. Cand m-am mutat, burlanul de la ghena de ... (vezi toată discuția)