avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comportament abuziv administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comportament abuziv administrator

Din cauza faptului ca nu am primit explicații cu privire la solicitările mele, din cauza faptului ca toată echipa manageriala refuza cu vehementa sa ofere informații locatarilor ba chiar amenință, denigrează și dezinformează anumiți locatari am hotărât sa facem adunare generala extraordinara pe baza a 20%din semnături ale locatarilor. Am strâns semnături și am informat lumea cu privire la adunare din ușa în ușă dar și prin fluturași la cutiile postale dar și lipirea la avizier la toate cele 3 scări.
Administratorul când a văzut ca am băgat la cutiile postale fluturași i-a scos și aruncat din cutiile postale, a rupt toate foile de la avizier. Țin sa precizez ca am lipit în câteva zile de 10 ori foile și continua sa dezlipească în continuare printr-un comportament abuziv și sa amenințe ca le va dezlipi în continuare.
Avem camere de supraveghere video și as vrea sa știu cum pot întra în posesia lor. Bineînțeles aceste imagini le deține chiar el și mai mult ca sigur nu o sa vrea sa ni le dea.
Pot merge la politie sa raportez acest comportament abuziv? Unii dintre locatari suntem revoltați și consideram asta un sabotaj.
De asemenea as vrea sa știu dacă pot cere preventiv un echipaj de politie sa vina la adunarea generala pentru a evita alte neplăceri. Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
Gabugabu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:15, 16 Februarie 2020
Cu siguranta puteti sa il reclamati pentru comportament abuziv. Atat timp cat sunteti mai multe persoane care au vazut cum vorbeste si cum se comporta si sunt dispusi sa depuna plangere impotriva lui, nu este nici o problema. In legatura cu camerele de vedere, stiu ca politia trebuie sa ceara imagini de pe ele. Cel mai bine este sa mergeti si sa faceti reclamatie impotriva lui si sa rugati politia sa ceara imaginile de pe camerele de supraveghere.
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp l nr 196/2018
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui
In fapt,fiind vorba despre raport juridic intern asociatie de proprietari-administrator de imobil in care partile reciproc isi asuma responsabilitati,politia nu are competenta sa se implice
In speta ,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie in calitate de angajator are autoritatea si competenta sa verifice activitatea administratorului de imobil sa se pronunte daca acesta respecta sau nu clauzele contractuale si ale fisei postului
Pentru a va asigura de desfasurarea in conditii legale si decente a adunarii generale,aveti dreptul sa solicitati serviciului specializat din primarie sa delege inspector zonal inclusiv la politie sa delege reprezentant care sa asigure buna desfasurare a adunarii generale
Succes !
Mergeti la primarie si sesizati in scris toate acestea.
Sa luati nr de inregistrare la sesizare.

Daca nu se rezolva asa mergeti la avocat ca sa vada cum sa rezolve in instanta.
Este insa destul.de complicat in instanta pentru ca judecatorii nu prea au chef de astfel de procese si daca avocatul nu stie sa faca un scenariu foarte interesant puteti pierde procesul.
Din pacate, ma tem ca este genul de proces destul.de scump pentru ca este un proces atipic care necesita multa creativitate si aceasta mai trebuie incadrata si in normele de drept.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


MadalinaC95 a scris:

Cu siguranta puteti sa il reclamati pentru comportament abuziv.



Unde anume apreciati ca trebuie reclamat administratorul de imobil comportament abuziv ?
Prin comportament abuziv ati inteles sa va referiti la purtare abuziva ?
Codul penal art 296
(1) Întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Amenințarea ori lovirea sau alte violențe săvârșite în condițiile alin. (1) se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave cu administratorul din bloc Gabugabu Gabugabu De o luna de zile tot ma chinui sa aflu informații și explicații pentru lista de întreținere care mi se pare cam mare. Mai concret am suspiciuni ca sumele ... (vezi toată discuția)
Eliberare spatiu comun subsol ocupat abuziv civilu civilu M-am mutat de curand intr-un bloc care are la subsol boxe pentru fiecare apartament. Acestea nu sunt inchiriate, ci proprietatea celor care detin ... (vezi toată discuția)
Schimbare pozitionare cutii postale fanel1 fanel1 Buna ziua, Recent au fost instalate noile cutii postale impreuna cu avizierul pe scara in care locuiesc. Aceasta decizie a fost luata pentru ca o parte din ... (vezi toată discuția)