avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare pozitionare cutii postale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare pozitionare cutii postale

Buna ziua,

Recent au fost instalate noile cutii postale impreuna cu avizierul pe scara in care locuiesc. Aceasta decizie a fost luata pentru ca o parte din vechile cutii postale numai aveau ialele iar unele nu aratau din punct de vedere estetic bine din cauza ca acestea sunt confectionate din PAL melaminat care a suferit o degradare prin exfoliere din cauza umezelii. Decizia a fost luata in baza unui proces verbal in care au semnat 9 locatari din cei 12 care sunt pe scara. Mentionez ca pozitia vechilor cutii postale si a avizierului este pe palier la etajul 1 in apropierea accesului in apartamentul in care sunt proprietar de 8 ani de zile. In momentul cand m-am mutat in apartament cutiile erau montate pe pozitia descrisa mai sus. Intrebarea mea este daca unul dintre cei 3 locatari care nu au semnat procesul verbal de schimbare a cutiilor postale nu este de acord cu montarea cutiilor noi la parter dupa cum se specifica in procesul verbal pot demonta cutiile postale vechi de la etajul 1 cu o informare in prealabil pe care o voi pune in cutia postala a persoanei respective cu o sptamana inainte. Procesul verbal nu a fost intocmit in urma unei sedinte convocate in cadrul asociatiei ci in urma discutiilor avute cu vecinii pe scara. Astept raspuns si sfaturi in legatura cu subiectul relatat mai sus.
Doriti sa demontati vechile cutiile postale care sunt localizate langa apartamentul dvs.. Am inteles bine?
Exista sau nu constituita asociatie de proprietari in imobil? Discutati cu presedintele AP sa ia o decizie in CEx cu privire la schimbarea amplasamentului cutiilor si dezafectarea celor vechi.
Conform dispozitii in vigoare,hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
In imobilele de locuit in comun,problemele curente trebuiesc solutionate cu intelegere,cu intelepciune si cu toleranta
Da. Doresc sa demontez cutiile vechi de pe actuala pozitie care sunt in dreptul usii mele de acces in apartament. Confirm ca exista asociatie de proprietari in imobilul in care locuiesc. Voi discuta cu presedintele asociatiei de proprietari in legatura cu acest subiect sa decida in cadrul CEx schimbarea amplasamentului cutiilor postale la parter unde sunt montate cele noi conform proces verbal intocmit intre 50%+1 dintre locatarii imobilului si demontarea cutiilor postale vechi. Multumesc pentru raspuns.

Nu a fost o hotarare luata in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. Procesul verbal a fost scris de catre unul dintre proprietarii imobilului si este semnat de 9 din cei 12 proprietari care locuim in imobil. O parte din apartamente sunt case de vacanta. Se pot obtine si celelalte 2 semnaturi de la apartamentele de vacanta prin confirmare telefonica. Problema este ca o persoana nu este de acord cu mutarea cutiilor postale conform procesului verbal intocmit intre 50%+1 dintre proprietari. Mentionez ca aceeasi persoana care sta la etajul 3 nu a fost de acord sa plateasca anul trecut in toamna reparatia de la acoperisul imobilului pe motiv ca a fost inundat de catre persoana care locuieste la etajul 4. Persoana de la etajul 4 care a inundat, a dorit sa ofere o suma drept despagubire catre proprietarul de la etajul 3 doar prin act notarial ceea ce proprietarul de la etajul 3 nu a acceptat. Dupa cum se observa toleranta si intelepciunea lipseste din partea proprietarului care nu este de acord cu demontarea cutiilor postale vechi.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea de cutii postale la 15 cm de usa apartamentului meu laviniadsc laviniadsc Locuiesc intr-un apartament situat la parterul unui bloc cu 9 etaje si 6 scari. La intrarea in fiecare scara a blocului este o distanta de aprox. 2 metri dupa ... (vezi toată discuția)
Debranşare calorifere din casa scării blocului pagurus pagurus Ordinul ANRSCE (art. 252) spune că (1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părtile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii ... (vezi toată discuția)
Comportament abuziv administrator Gabugabu Gabugabu Din cauza faptului ca nu am primit explicații cu privire la solicitările mele, din cauza faptului ca toată echipa manageriala refuza cu vehementa sa ofere ... (vezi toată discuția)