avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montarea de cutii postale la 15 cm de usa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montarea de cutii postale la 15 cm de usa apartamentului meu

Locuiesc intr-un apartament situat la parterul unui bloc cu 9 etaje si 6 scari. La intrarea in fiecare scara a blocului este o distanta de aprox. 2 metri dupa care sunt cateva trepte si inca aprox 5 metri pana la lift si scarile care duc la etaje. Pe acest palier sunt pozitionate 4 apartamente, cate doua pe fiecare parte, existand o distanta de aprox 2 metri intre usile a doua apartamente situate pe aceeasi parte. Cutiile postale sunt amplasate pe peretii stanga-dreapta la intrarea in fiecare scara a blocului in zona imediat urmatoare intrarii in bloc, inainte de a urca cele cateva trepte, impartite in doua parti egale.
Anul acesta a fost construita o casierie la intrarea in una dintre scarile blocului, casierie care cuprinde partea din stanga a intrarii si care acum include si cutiile postale a jumatate dintre locatarii respectivei scari. Pentru ca se doreste inchiderea acelei zone, acele 20 de cutii postale au fost mutate astazi pe peretele opus la o distanta de 15cm de usa apartamentului meu. Practic, cei 20 de locatari vor urca cele cateva trepte si vor sta in fata usii apartamentului meu in timp ce isi deschid cutiile postale, sorteaza corespondenta, arunca pe jos materiale publicitare care nu le trebuiesc, vorbesc la telefon sau cu insotitorii lor, etc.
Precizez ca mai este loc pentru cel putin 10 dintre aceste cutii postale in partea de jos asa cum a fost proiectat initial. De asemenea peretele de aprox 2 metri intre apartamentele situate vis-a-vis de al meu este liber, cel dintre apartamentul meu si al vecinului urmator fiind deja ocupat de un avizier care a fost montat cu cativa ani in urma.
Mai precizez ca nu am fost instiintata cu privire la acesta hotarare. Am aflat astazi in timp ce se efectua montarea. De fapt, s-a incercat montarea lor exact cand stiau ca nu sunt acasa, dar m-am intors mai devreme decat se asteptau dumnealor. In momentul in care am solicitat sa opreasca lucrarile, administratorul si contabila blocului care erau de fata la montaj, mi-au solicitat sa-l contactez pe presendintele blocului. L-am sunat iar acesta a refuzat sa vina sa discutam pe motiv ca era la masa. Montarea acestor cutii s-a efectuat intre orele 14:00 - 15:00. Prezentandu-mi obiectiile telefonic, presedintele blocului a raspuns a "asa a hotarat comitetul". Refuz sa cred ca, comitetul blocului are dreptul sa ia hotarati de acest gen pe care sa le puna in aplicare fara a le comunica proprietarilor afectati in mod direct aceste decizii.
Este adevarat ca nu am locuit la acesta adresa pe durata ultimului an, dar a locuit mama mea care are imputernicire notariala sa ma reprezinte, sa ia decizii si sa semneze in numele meu in toate aspectele legate de administrare apartamentului meu. Administratorul blocului a fost instiintat si a vazut acesta procura. De asemenea, presedintele blocului - care este nou ales de cateva luni - o cunoaste personal pe mama mea si au stat de vorba de mai multe ori. Mama nu a fost informata cu privire la decizia de mutarea cutiilor postale. Pe parcursul ultimelor 10 zile am locuit la adresa. Eu am intrebat pe dna administrator de 3 ori in zile diferite daca mai sunt decizii noi. Nu a mentionat nimic despre acesta hotarare. Acest fapt dovedeste nu doar luarea de decizii in detrimentul prorietarilor blocului pe care il are in administrare, dar si tainuirea lor.
Doresc sa solicit mutarea acestor cutii postale pe un perete neutru care sa nu afecteze nici unul dintre locatari. Pentru perioada de timp care va trece pana la mutarea lor, doresc sa fiu despagubita pentru disconfortul creat si pentru faptul ca urmare a acestor modificari valoare apartamentului meu va scadea.
Cel mai recent răspuns: laviniadsc , utilizator 09:33, 2 Octombrie 2015
Oniteti aspectul esential ca drumul de acces in imobil,scarile reprezinta parte comuna,a carei destinatie si aspect poate fi modificata numai cu acordul asociatiei de proprietari
Dv ca si proprietar nu aveti dreptul sa impuneti pretentii de modalitatea de utilizarea a partii comune de catre asociatia de proprietari
Daca detineti motive intemeiate prin care sa dovediti ca instalarea bateriei de cutii corespondenta va cauzeaza prejudicii,puteti solicita oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintlui de asociatie sa analizeze si eventual sa dispuna relocarea acestora intr-un spatiu care sa asigure accesul optim-fara sa deranjeze vecinii
Multumesc pentru raspuns.
Tocmai aceasta este problema: exista spatiu care ar permite accesul la cutiile postale fara a restrictiona accesul in/din apartamentul meu, dar nu au fost montate acolo.
Eu nu impun pretentii la modul de utilizare a partilor comune. Eu contest decizia din cauza nivelului crescut de zgomot, a mizerie create si restrictionarii accesului in locuinta mea. Daca un vecin isi ridica scrisorile, noi nu mai avem loc sa intram sau sa iesim din apartamentul nostru. Zona este supravegheata video. Imi puteti furniza temeiul legal in baza caruia asociatia de proprietari are acest drept? Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclame in usa acces apartament EugeniaG EugeniaG Buna ziua Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, ... (vezi toată discuția)
Schimbare pozitionare cutii postale fanel1 fanel1 Buna ziua, Recent au fost instalate noile cutii postale impreuna cu avizierul pe scara in care locuiesc. Aceasta decizie a fost luata pentru ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)