@mikifulgutz
Dupa ce am citit textul dv. am stat putin sa ma linistesc si sa va scriu la o
temperatura medie, ca sa zic asa.
M-au frapat trei fraze absolut inacceptabile pentru oameni cu suflet si cu cap si vi le voi reproduce:
Eu m-am chinuit cu mama mea 8 ani sa o cobor cand era necesar, pe scari, in brate, de la etajul 1
Daca dv. v-ati chinuit s-o carati in brate de la et.1, asta s-a intamplat pentru ca pe etaje chiar nu se pot construi rampe daca nu exista un unghi potrivit, destul de mic incat sa nu devina un chin si mai mare coborarea sau urcarea unui carucior cu rotile decat urcarea si coborarea pe trepte. Daca v-ati chinuit dv., nu inseamna ca trebuie sa se chinuie si altii care au avut in vedere sa se mute la parter, fiind in situatie dificila, tocmai pentru a putea cere un sprijin care este si obligatoriu si posibil de acordat (construirea unei rampe pe cateva trepte).
Asociatia spune : nu suntem de acord sa facem atata munca si sa investim pentru o persoana care azi locuieste, maine poate sa nu mai locuiasca aici, fiind doar chiriasa. Cand se vor face rampe, sa se faca pentru toate cele 6 scari. Rampele sa fie facute de catre firma care va anvelopa blocul, in toamna viitoare.
Persoana care este
doar chiriasa,
nu este o persoana de categorie inferioara, ci o persoana cu aceleasi obligatii ca si ceilalti proprietari atata timp cat locuieste in bloc. Dimpotriva, chiriasii sunt niste persoane mai chinuite din multe puncte de vedere decat proprietarii, numai daca ne gandim ca oricand proprietarul ii poate da afara din imobil, dar si pentru ca situatia lor materiala este mult inrautatita prin plata chiriei. Asta in general vorbind.
Pe de alta parte, firma care va va face anveloparea, daca si cand o s-o faca, nu este obligata sa faca aceasta rampa decat contra cost, mutand garduletul gradinii sau montand-o tot pe mijlocul treptelor, asa cum o puteti face si acum. Deci "asociatia" - formata si condusa din oameni cu creier in cap - poate face acum, fara amanare, ceea ce ar putea face si peste 1,2,7 ani si fara sa mai chinuie oameni care au ajuns in scaun cu rotile pentru ca au avut ghinionul de a nu vorbi prostii, sanatosi fiind.
Plus ca nu se stie niciodata daca vreun proprietar - persoana superioara dupa parerea unora - nu va avea nevoie maine sau poimaine sau vreodata de aceasta rampa. Atunci va fi mai potrivit sa va ganditi la mutarea gardului gradinii sau montarea pe mijlocul treptelor?
Nu pot construi o rampa de aprox 80 cm pe mijloc si sa las acces pe stanga si pe dreapta de cate 40 cm . Nu cred ca e corect fata de ceilalti care trebuie sa urce cu o mobila, un frigider etc printr un spatiu de 40 cm
De ce sa nu puteti? Adica dv. va ganditi mai abitir cum sa se mute o mobila sau un frigider pe cateva trepte din an in paste, decat cum urca doi oameni loviti de soarta zilnic? Asta este de neinchipuit!
Se poate foarte bine urca si mobila, si frigider, ... si orice vreti dv. pe acea rampa si trepte. Va asigur asta pentru ca noi, la bloc, am facut aceste rampe, atat in holul interior rampa din tabla care incomodeaza pe unii locatari la cutiile postale, dar care au inteles situatia si s-au obisnuit sa faca un pas in plus care nu-i costa nimic. Am facut si rampa exterioara pe doua trepte si pe care coboara si urca mai toti locatarii, nu numai cei cu carucioarele (de infirmi sau de copii).
In final va sugerez sa va ganditi sa faceti ce trebuie sa faceti pentru acesti oameni, asa cum ati face-o pentru dv., daca maine soarta, viata, Dumnezeu, va va pedepsi intr-un moment de iad si v-ar lua picioarele de care azi va bucurati.
Nu va doresc asta pentru nimic in lume, dar trebuie sa actionam intotdeauna in favoarea celor care nu au norocul nostru ca si cum am fi noi in locul lor si sa nu ne razbunam pe ei pentru ca, daca am fost in trecut in situatii asemanatoare lor, altii s-au purtat urat cu noi sau .... pur si simplu nu s-a putut altfel.
Si inca ceva:
Ati venit pe acest forum,
ca noi toti, dintr-o nevoie, de a va lua niste cunostinte. Acele lucruri pe care le-ati invatat aici, daca le-ati invatat, au fost pentru dv. o rampa pe care ati urcat pentru ca nu puteati altfel. Daca noi am fost rampa pentru handicapul dv., atunci macar dv. transmiteti alta rampa, de alt fel, celor care au nevoie. Faceti in asa fel incat sa le faceti viata mai usoara.
Vi se va intoarce acest bine cand nici cu gandul nu ganditi!