avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rampa de handicapati scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rampa de handicapati scara bloc

Presedintele Asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc nu doreste sa construiasca rampa de handicapati de la intrarea in bloc. Care este legea care il obliga sa construiasca rampa de handicapati??? unde ma pot adresa in cazul refuzului total al Presedintelui? exista vreo contrangere care se poate aplica Asociatiei sau vreo amenda?
Va propun sa faceti o sesizare scrisa presedintelui (in doua exemplare, din care unul inregistrat, semnat si stampilat ramane la Dv.) in care ii solicitati construirea unei rampe, motivandu-i aceasta solicitare. El are datoria sa va primeasca cererea si sa va raspunda la ea in termen de maxim 30 zile.
Daca nu sunteti multumit, fie ca nu va primeste cererea (o puteti pune si la posta cu confirmare de primire), fie nu va multumeste raspunsul puteti sa va adresati cu o reclamatie la primarie (biroul pentru relatiile cu asociatiile de proprietari).
daca nu a mai aparut si o alta lege in acest domeniu, ar fi vorba despre Legea nr. 448/2006, dar am inteles ca aceasta obliga institutiile publice sa construiasca aceste rampe si nu cred ca este obligatorie si pentru asociatiile de proprietari.
oricum, acum aveti un punct de pornire si puteti citi aceasta lege pentru inceput, chiar pe acest site urmind linkul ...
www.avocatnet.ro/content/art...
In acest sens,legea este incompleta in sensul ca obliga numai autoritatea publica
la fel si cu obligativitatea acordarii de spatii de parcare persoane cu dizabilitati
ynocentta a scris:

In acest sens,legea este incompleta in sensul ca obliga numai autoritatea publica
la fel si cu obligativitatea acordarii de spatii de parcare persoane cu dizabilitati


atunci ar fi cazul sa aveti o initiativa legislativa si sa urmati pasi prevazuti de lege. a comenta ca o lege in aceasta privinta este incompleta cind in fapt a fost adoptata pentru institutiile publice (nu pentru cele private) nu mi se pare deloc in regula, la fel cum nu mi se pare in regula sa ca statul sa oblige insitutiile private de genul asociatiilor de proprietari sa construiasca aceste rampe. cu o astfel de gindire se va ajunge sa oblige si casele particulare sa faca aceste rampe, dindu-se astfel impresia europenilor ca sintem o tara de handicapati
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
ContSters62736, utilizator
deci nu exista nimik sa-l constranga in construirea unei rampe. eu am un bebe si nu pot iesi la plimbare decat ajutata de sotul meu pt ca la intrarea in bloc sunt cateva scari destul de inalte pe care nu le pot cobori singura. o sa incerc doar cu o cerere desi multe sanse nu cred ca am pt ca il cunosc pe presedinte si nu va face nimik.

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoanele cu dizabilități asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe ... Valman2233 Valman2233 Asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități? Dacă da , în ce condiții? Persoana în cauza ... (vezi toată discuția)