avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rampa de handicapati scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rampa de handicapati scara bloc

Presedintele Asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc nu doreste sa construiasca rampa de handicapati de la intrarea in bloc. Care este legea care il obliga sa construiasca rampa de handicapati??? unde ma pot adresa in cazul refuzului total al Presedintelui? exista vreo contrangere care se poate aplica Asociatiei sau vreo amenda?
Buna ziua.Chair daca am vazut subirctul tarziu, am sa raspund pentru ca si eu am fost intr-o situatie asemanatoare , fiind utilizator de scaun rulant.
Stim de Legea 448/2006 Art 62
Te rog sa faci o cerere spre Asociatia de locatari , ai grija sa ai copie a ei cu numar de inregistrare. Sa ceri sa ti se raspunda in termen legal de 30 zile.
Asociatia de locatari va face un proces verbal si un tabel nominal in fiecare propietar isi va da acordul sau nu ( aceasta copie iti va trebui la primarie).
Ce sa faceti in cazul in care Asociatia de Propietari face un tabel cu semnaturi negative pentru construirea rampilor de acces pentru persoane cu dizabilitati, si un proces verbal din care reiese un raspusul negativ, si contrar refuza sa dea documentele necesare pentru a face demersurile necesare la primarie.
In acest caz, trebuie sa faceti in primul rand o petitie catre CNCD [ link extern ]
Dupa 2 amenzi primite, (care se va imparti la cei care au spus nu) mi au facut rampa ..

Daca nici asa nu se rezolva dupa amenzi :baga proces pentru discriminare ...multi avocati se bat pe astfel de procese.
Bafta !
Buna ziua. Am o situatie asemanatoare. Persoana cu handicap a facut cerere pentru constructia unei rampe de acces si pentru modificarea usilor de la lift. Am facut tabel si proprietarii si-au dat acordul pentru constructie si pentru modificarea usilor insa nu au fost de acord cu finantarea din fondurile asociatiei. Pe scurt, i s-a formulat raspuns persoanei cu handicap ca are acordul pentru constructie insa cu finantare din surse proprii sau atrase de dumnealui.

Acum persoana vrea sa construiasca din banii asociatei, adica ai vecinilor iar vecinii nu vor sa finanteze ei lucrarea. Apropos, asociatia nici nu dispune de fondurile necesare, deloc mici.

Ne aflam in situatia in care persoana a facut petitie la Autoritatea pt pers cu dizabilitati iar acestia (autoritatea) invoca art. 62, alin 1 din l. 448/2006 care prevede ca cladirile de utilitate publica, caile de acces, cladirile de locuit construite din fonduri publice... vor fi adaptate astfel incat sa permita accesul neingradit al persoanelor cu handicap

Intrebarea este daca blocul de locuit care dintotdeauna a fost bloc de proprietari se poate include la cladire de locuit construite din fonduri publice deoarece inainte de a fi al proprietarilor, in 1977, cred ca el a fost construit din banii statului si apoi vandut catre proprietari?

Cred ca aici litera legii spune una insa spiritul legii face referire la cladirile de locuit construite din fonduri publice, gen ANL, si care nu au proprietari persoane fizice. Altfel, cam toate constructiile din perioada comunista s-au construit din banii statului, adica din fonduri publice...


Multumesc
@severinvlad

Deobicei ma feresc sa am un discurs moralizator, dar de data asta chiar sunt revoltata, poate nu atat de dv. care va straduiti sa gasiti un raspuns, cat de vecinii dv. care pun pe umerii bietului om, vai de mama lui, toate aceste cheltuieli.

Va intrebati daca blocul e construit din fonduri publice? Dar de ce nu va intrebati, dv. sau oricare din vecinii dv., cum v-ar fi sa fiti in situatia omului si sa nu puteti iesi din casa, daca nu exista aceste modificari si ca daca le vreti, atunci sa le platiti din amarata indemnizatie de handicap?
Sunteti chiar atat de siguri ca maine nu veti fi in situatia lui? (Pleci in vacanta cu masina, ti se-ntampla accident, nu mori, dar ramai paralizat pentru restul vietii si ajungi la blocul unde trebuie sa stai si unde nu ai cele necesare pentru ca si tu ai fost intre cei care au refuzat modificarile constructive. Exemplul nu vizeaza pe nimeni, ci este una din posibilitatile nenorocite cu care "gratuleaza" viata intr-o lume atat de agresiva).

Aceste modificari ar fi facute pentru situatia prezenta, dar ele, modificarile, ar servi pe viitor oricaruia dintre cei care acum refuza sa le plateasca, dar, cine stie cum il pedepseste viata.
Deci sunt niste modificari potential comune.
Si nu e nevoie de accidente. Insasi batranetea este un handicap, iar disfunctiile motorii apar cand nici cu gandul nu gandesti.

Ma scuzati, dar este revoltator sa privesti cu dispret nevoile stringente ale unui om daramat de soarta si sa crezi ca tu esti zmeul-zmeilor pana la adanci batraneti.
Nici nu merita raspuns la un asemenea punct de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
elga50, moderator
O solicitare de construirea unei rampe am primit si noi .I-am explicat ca tehnic nu este posibil deoarece aceasta rampa trebuie sa aiba un anumit unghi de coborare si acesta nu se obtine la o scara de 6 trepte iar scara duce direct pe un trotuar de 1,5 m. Nici prin usa din spatele blocului nu se poate deoarece trebuie mutata usa (care este la nivelul peretelui exterior ) care este la 50 cm fata de ultima treapta. D-l solicita in continuare si chear am primit amenintari ca nu mai plateste intretinerea . Ultima noastra gaselnita a fost aceia ,ca l-am intrebat daca dansul a indeplinit si amenajat W.C -ul conform legi ptr o pers cu hanticapat (noi stim ca nu este posibil find mic de cca 6 mp.)
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
georgeiuly, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoanele cu dizabilități asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe ... Valman2233 Valman2233 Asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități? Dacă da , în ce condiții? Persoana în cauza ... (vezi toată discuția)