avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rampa de handicapati scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rampa de handicapati scara bloc

Presedintele Asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc nu doreste sa construiasca rampa de handicapati de la intrarea in bloc. Care este legea care il obliga sa construiasca rampa de handicapati??? unde ma pot adresa in cazul refuzului total al Presedintelui? exista vreo contrangere care se poate aplica Asociatiei sau vreo amenda?
~ Conținut șters la cerere ~
@BODEALEX
Blocul de locuinte nu se incadreaza in niciuna din categoriile subliniate de Dv. si pe de alta parte, doamna nu este o persoana cu handicap, ci o persoana cu copil mic, astfel incat nu ne gasim nici in situatia de legal, nici in aceea de normal.
~ Conținut șters la cerere ~
daca dvs doriti sa se faca rampa din banii asociatiei, niciodata nu se va intampla.
daca obtineti semnaturi de la vecinii dvs ca sunt de acord, o puteti face singura. (puteti sa faceti si fara acordul locatarilor, dar se trezeste unu' sa faca reclamatie la primarie, apropo de badea)
puteti face ceva provizoriu, cu costuri mai mici, in ideea ca nu veti avea nevoie prea mult timp de ea
Eu m-am referit la citarea legii de catre Dv. in cazul utilizatoarei care a deschis acea discutie.
Nu stau in sectorul 3, dar asta nu are nicio legatura cu subiectul.
In toate primariile din tara e posibil sa se faca obstructie, cum e si posibil sa nu se faca...la o asemenea initiativa.
Rampa este necesara pentru diverse situatii, asta fara discutie!
Eu insami am resimtit de multe ori necesitatea acesteia.
Dar, desi este o constructie care poate fi facuta cu resurse destul de mici, necesita o decizie a comitetului executiv, loc pentru constructia ei (nu oriunde se poate face) si.......foarte multa bunavointa.
Utilizatorii nostri care citesc aceasta discutie pot avea initiativa propunerii pentru construirea acestor rampe in blocurile in care locuiesc pentru ca vine o vreme cand fiecare dintre noi ne-am bucura ca exista! :) Nu neaparat pentru carucioarele persoanelor cu dizabilitate motorie grava.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoanele cu dizabilități asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe ... Valman2233 Valman2233 Asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități? Dacă da , în ce condiții? Persoana în cauza ... (vezi toată discuția)