Ordinul ANRSCE (art. 252) spune că
(1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părtile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociatiei de proprietari/locatari si cu acordul proprietarilor direct afectati.
(2) În procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul că acestia au înteles că deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creste.
(3) Proprietarii direct afectati sunt:
a) proprietarii apartamentelor care au peretii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
b) proprietarii care au pereti comuni cu uscătoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.
Întrebări:
1) Mai trebuie anunţat RADETUL şi solicitată debranşarea să fie făcută tot de către RADET dacă se doreşte debranşarea caloriferelor de pe casa scării?
2) Dacă caloriferele ce urmează a fi dezafectate sunt pe casa scării la parter, trebuie cerut acordul individual şi din partea proprietarilor de la etajele superioare? Dacă da, nu ar fi fost mai simplă formularea, în normativ, că trebuie acordul tuturor proprietarilor de pe scară?
Mulţumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri documentate.
1-Nu este necesara informarea furnizorului de agent termic
2-Conform dispozitiei legale mentionate,este necesar acordul individual al proprietarilor direct afectati si al adunarii generale