avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare calorifere uriase casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare calorifere uriase casa scarii

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cati locatari trebuie sa fie de acord cu debransarea caloriferelor de pe casa scarii.
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: lizica , utilizator 14:11, 30 Iulie 2016
Credeti ca v-ar scadea factura la energie si/sau v-ar fi mai cald in apartament?
~ Conținut șters la cerere ~
Firma care calculeaza facturile de caldura spune clar ca se platesc 20 lei/apartament pentru aceste calorifere uriase. Toate costurile sunt defalcate clar pe fiecare apartament. Debransarea caloriferelor se practica fara nicio problema in orasul meu, problema mea era ca nu stiam cati trebuie sa semneze. De acum inainte nu-mi voi mai pierde timpul pe acest forum, vad ca raspund numai persoane neavizate.
Legislatia in vigoare mentioneaza conditiile pentru deconectarea corpurilor de incalzire de pe casa scarii:
(1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părţile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari/locatari şi cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
(2) În procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul ca aceştia au înţeles ca deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creste.
(3) Proprietarii direct afectaţi sunt:
a) proprietarii apartamentelor care au pereţii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
b) proprietarii care au pereţi comuni cu uscatoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.
Daca cei afectati nu-si dau acordul, deconectarea nu poate fi realizata.
Acum, pun si eu o intrebare: daca aceste calorifere sunt uriase, de ce nu puneti calorifere mai mici?

Alte discuții în legătură

Debranşare calorifere din casa scării blocului pagurus pagurus Ordinul ANRSCE (art. 252) spune că (1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părtile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii ... (vezi toată discuția)
Rolul repartitoarelor de caldura.. Georgia.TH Georgia.TH Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc racordat in proportie de 80 % la reteaua de termoficare, restul apart avand centrale termice. De curand la noi in bloc ... (vezi toată discuția)
Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)