avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare ghene gunoi si palier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare ghene gunoi si palier

Buna ziua,
Locuiesc de 6 ani intr-un bloc mixt (garsoniere cf 2 si ap cu 2 camere) cu 4 ap si 4 garsoniere pe palier. Cand m-am mutat, burlanul de la ghena de gunoiu era spart si tot gunoiul se oprea la acest etaj si curgea in incaperea unde se afla ghena. Dupa multe insistente s-a reparat burlanul, insa nu s-a renovat si interiorul incaperii. Multi locatari sunt chiriasi sau persoane in varsta si spun ca nu ii intereseaza. #-o Am auzit multe peroane spunand: "Daca vrei sa ai curat iti faci singur". Fiind 8 proprietari pe palier, nu mi se pare corect ca un singur proprietar sa suporte cheltuielile pentru aceasta renovare. Exista vreo prevedere legala prin care locatarii sa fie obligati sa faca acest lucru, cu exceptia adunarii generale in care fiecare are o opinie proprie si niciodata nu se ajunge la un compromis ?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
DanAlyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 17:08, 14 Februarie 2017
Aprobarea unei astfel de reparatii nu se face in adunarea generala care este o data pe an ci in comitetul executiv.
Este obligatia comitetului executiv sa ia masuri pentru reparatiile partilor comune care necesita reparatii imediate.

Art. 17-hg1588/2007
(1)Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
d)reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune, in conformitate cu actele normative in vigoare;
h)isi asuma obligatii, in numele asociatiei de proprietari sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
n)gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;
s)analizeaza problemele ridicate de membrii asociatiei de proprietari si ia masuri pentru rezolvarea acestora, conform hotararii adunarii generale;
Este bloc ANL ?
Exista constituita asociatie de locatari/proprietari la nivelul imobilului de locuit in comun ?
DanAlyna a scris:

cu exceptia adunarii generale in care fiecare are o opinie proprie si niciodata nu se ajunge la un compromis ?

Au asociatie!
Va multumesc pentru raspuns. Am facut numeroase cereri catre firma care administreaza blocul (deoarece pune la dispozitie o platforma prin intermediul careia se pot trimite sesizari) dar raspunsurile primite sunt de genul "Aceasta problema se va aduce la cunostinta Presedintelui si Comitetului". Din septembrie 2016 (cand am facut sesizarea) pana acum nu s-a luat nicio masura. In general cu presedintele blocului/ Comitetul se comunica foarte greu, nici nu stiu cine sunt, s-au schimbat de la o sedinta la alta si abordarea lor este practic inutila deoarece nu te baga in seama. Ceilalti locatari, asa cum v-am spus, se resemneaza, fiind persoane in varsta sau chiriasi. De asemenea, pe lista de plata nu exista fond de reparatii. Ce statut are acest fond ? Este obligatoriu sau nu ??? Blocul are Asociatie de proprietari si as vrea sa stiu care este procedura corecta si legala pentru a pune in vedere Comitetului sa faca aceste reparatii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de asociatia de locatari sa platesc ? quantumrevers quantumrevers Buna ziua , Ma adresez dumneavoastra intr-o anumita problema si anume : Asociatia de locatari a hotarat cateva modificari legate de intrarea in bloc si anume ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)