avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate irina.madalina

Activitate irina.madalina

Buna ziua
As vrea sa stiu daca unui Beneficiar de fonduri europene care nu este autoritate contractanta in sensul prevederilor OUG 34/2006 si care realizeaza achizitiile exclusiv in baza Instructiunii 26 POSDRU, ii poate fi aplicata o corectie financiara pentru incalcarea principiului proportionalitatii prevazut in aceasta Instructiune. In Instructiune nu se prevad detaliat situatiile in care se considera incalcarea principiului si nici nu se face trimitere la alte prevederi legale. Aplicarea acestor corectii este fara temei legal?
Răspuns la discuția Construire mansarda
Buna ziua
In primul rand multumesc de raspuns. In al doilea rand este ceva ce nu inteleg. Acordul celorlalti 3 coproprietari ma ajuta in vederea obtinerii autorizatiei de construire insa dupa ridicarea mansardei, cum si cand pot deveni proprietar al acestei locuinte?
Inainte de a incepe constructia sau dupa finalizare?
In acest caz sunt aplicabile prevederile art. 45 alin 3 din Legea 170 din 2010 potrivit caruia "încetarea destinaţiei de folosinţã comunã pentru pãrţile comune din clãdirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotãrî motivat, cu o majoritate de douã treimi din numãrul coproprietarilor"?

Multumesc
Buna ziua
As dori sa stiu in calitate de locatar intr-un imobil cu 4 apartamente, ce acorduri sunt necesare in vederea construirii unei mansarde in pod. Mentionez ca podul apartine tuturor celor 4 proprietari functie de cota fiecaruia.
Răspuns la discuția ACTE INFIINTARE GRADINITA PRIVATA
Am citit si eu legea invatamantului si in ultima varianta modificata prin ordonanta 75, s-a eliminat posibilitatea de a infiinta gradinite avand forma juridica SLR etc ci numai prin ONG-uri (asociatii, fundatii, federatii). Iar gradinitele infiintate ca societati comerciale au fost obligate ulterior sa-si schimbe forma juridica in cea mentionata , in ONG.
Răspuns la discuția ACTE INFIINTARE GRADINITA PRIVATA
Buna ziua!

Pana la urma a aflat cineva daca se poate infiinta o gradinita sub forma unei SRL deoarece daca veti intra pe site-ul www.mfinante.ro, veti gasi multe gradinite SRL-uri.