avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire mansarda

Buna ziua
As dori sa stiu in calitate de locatar intr-un imobil cu 4 apartamente, ce acorduri sunt necesare in vederea construirii unei mansarde in pod. Mentionez ca podul apartine tuturor celor 4 proprietari functie de cota fiecaruia.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
irina.madalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.madalina , utilizator 09:36, 2 Martie 2011
acordul proprietarilor si mai mult chiar cedarea cotelor fiecaruia prin inchiriere sau vanzare-cumparare, avizele de la primarie pt construire , proiectul in sine- arhitect proiectant , inscrierea/intabularea in CF la finalul lucrarii
Buna ziua
In primul rand multumesc de raspuns. In al doilea rand este ceva ce nu inteleg. Acordul celorlalti 3 coproprietari ma ajuta in vederea obtinerii autorizatiei de construire insa dupa ridicarea mansardei, cum si cand pot deveni proprietar al acestei locuinte?
Inainte de a incepe constructia sau dupa finalizare?
In acest caz sunt aplicabile prevederile art. 45 alin 3 din Legea 170 din 2010 potrivit caruia "încetarea destinaţiei de folosinţã comunã pentru pãrţile comune din clãdirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotãrî motivat, cu o majoritate de douã treimi din numãrul coproprietarilor"?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism AdrianMG AdrianMG Buna Ziua, Doresc sa cunosc procedura prin care, ca si [i]proprietar de apartament[/i], [b]situat la nivelul 4[/b] al unui imobil de [b]4/4 etaje[/b], [b]as ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Mansardare blocuri alinel alinel in momentul in care o persoana devine proprietar pe acoperisul imobilului ,si dupa ce are si intabularea ,care sunt actele necesare ptr. autorizatia de ... (vezi toată discuția)