avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate pemisoft

Activitate pemisoft

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
microintreprinderile care au salariati platesc 1% impozit pe venit (nu 3%), chiar daca:
a) au salariti cu fractiune de norma, dar fractiunile de norma, insumate, totalizeaza cel putin o norma (8 ore/zi sau 170 de ore/luna)
b) chiar daca salariatii au contract de munca suspendat!
Modiifcarea a aparut exact acum o luna, printr-o hotarare de Guvern care arata ca ”pentru stabilirea numărului de salariați se iau în considerare și contractele individuale de muncă/convențiile individuale de muncă, încheiate potrivit legilor speciale, precum și contractele suspendate, potrivit legii”.
www.avocatnet.ro/articol_485...
Răspuns la discuția Provizioane clienti incerti
mai este si art.22 alin.1 lit.c, prin care se poate deduce totusi 30% din provizioanele constituite pentru clienti incerti

(1) Contribuabilul are dreptul la deducerea rezervelor şi provizioanelor, numai în conformitate cu prezentul articol, astfel:
c) provizioanele constituite în limita unui procent de 20% începând cu data de 1 ianuarie 2004, 25% începând cu data de 1 ianuarie 2005, 30% începând cu data de 1 ianuarie 2006, din valoarea creanţelor asupra clienţilor, înregistrate de către contribuabili, altele decât cele prevăzute la lit. d), f), g) şi i), care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
1. sunt înregistrate după data de 1 ianuarie 2004;
2. sunt neîncasate într-o perioadă ce depăşeşte 270 de zile de la data scadenţei;
3. nu sunt garantate de altă persoană;
4. sunt datorate de o persoană care nu este persoană afiliată contribuabilului;
5. au fost incluse în veniturile impozabile ale contribuabilului;
Răspuns la discuția Factura RCS-RDS
Salut,
Si eu sunt in aceeasi situatie,
...am facut reclamatie scrisa pe mail din 07 ianuarie, nu mi-au raspuns...am mai facut una pe 31 ianuarie, imediat seara (pe 31.01) m-a sunat o domnita care a zis ca o sa verifice, iar astazi m-a sunat un domn care mi-a transmis ca pe mail nu o sa imi raspunda niciodata ca nu sunt obligati, ca in nu stiu ce lege scrie ca doar statul e obligat sa raspunda in scris...in fine dupa ce i-am spus de cateva ori ca nu inteleg de ce e vina mea si cum vede el cine este de vina, mi-a transmis ca dpdv RCS-RDS au procedat cum trebuie si ca nu am ce sa fac decat sa platesc taxa de reconectare si abonamentul la cablu tv in continuare (eu le-am cerut expres la telefon ca sa ma reconecteze a doua zi, adica pe 07 ianuarie, iar daca nu o fac sa nu ma mai reconecteze ca nu ma intereseaza abonamentul, nici tanti d ela telefon si nici cel care a venit si a tras alt cablu din nou nu i-a interesat si m-au reconectat, desi le-am cerut expres sa nu o faca)...si surpriza, la intrebarea cine este de vina pt. aceasta problema mi-a zis ca banca nu a operat la timp plata...in cazul meu ING Bank...eu am luat legatura cu banca care mi-a spus ca ei au o informare oficiala de la RCS-RDS ca nu se vor trage banii din direct debit pe 31.12.2013 ci pe 06.01.2014 si ca au primit facturile de decontare fix pe 06 ianuarie si atunci au si virat banii....
In concluzie RCS-RDS a actionat cu buna stiinta operand taierea calului tv, ca mai apoi sa poata percepe taxa de reconectare...daca pun pe masa toate dovezile necesare este vreun avocat interesat sa ii actionam in judecata?

PSȘ am si abonament de internet pe aceeasi factura, dar acesta a functionat fara intrerupere