avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Cris D.

Activitate Cris D.

Buna ziua.
Detin mai multe proprietati pe care doresc sa le las, prin testament, partial copiilor mei si partial concubinului. Cat pot lasa mostenire prin testament concubinului, din valoarea totala a proprietatilor?
Daca, in timpul vietii, ma razgandesc si decid sa vand sau sa donez fratelui meu una dintre proprietatile respective exista vreo problema in acest sens? Trebuie modificat testamentul?
Multumesc.
Multumesc
Buna ziua.
Am cumparat un teren intravilan, la care accesul se face direct din drumul comunal. De curand, Primaria localitatii a adancit santurile ce marginesc drumul pentru a fluidiza scurgerea apelor pluviale. In urma acestor lucrari, accesul la terenul proprietate personala a devenit aproape imposibil, avand in vedere ca acest teren este suprainaltat fata de nivelul drumului si trebuie sa sari santul ca sa ajungi la prorietate. As vrea sa stiu daca exista prevederi legale care obliga Autoritatile locale sa asigure accesul la proprietate (se impune construirea unui podet peste sant).
Multumesc.
Multumesc foarte mult.
Buna ziua.
Daca pe actul de proprietate al terenului sunt trecute, ca proprietari cu drepturi egale, doua persoane (fara a fi sot si sotie), iar cei doi proprietari doresc sa construiasca impreuna o casa+anexe pe care o vor folosi in comun, exista posibilitatea ca unul dintre proprietari sa-l imputerniceasca pe celalalt sa-l reprezinte in toate demersurile necesare obtinerii avizelor si autorizatiilor de constructie a casei+anexe pe terenul comun?
Daca da, ce fel de imputernicire trebuie facuta?
Multumesc.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Ce alta modalitate există pentru ca părinții sa se asigure că apartamentul va ramane, după decesul lor copilului care îi îngrijește? Celălalt copil se presupune că nu se va opune dorinței părinților (datorită educatiei, distanței și celorlalte bunuri pe care le va mosteni), însă oamenii in vârstă au dorința de a lăsa lucrurile clare și de a oferi un plus celui care le-a ramas alături și le porta de grijă...?
Va mulțumesc pentru raspuns. Prețul minim din listele de la notariat este app 37.000 euro. In acest caz, pentru a nu fi necesară efectuarea tranzacției prin bancă (fiul nu dispune de suma respectivă) se poate face vânzarea cu 10.000 euro? In acest caz, mai este necesară dovedirea plății /încasării la notar sau e suficientă declarația vanzatorului ca a incasat suma aferenta vânzării (in cazul acesta părinții) si/sau a cumpărătorului (fiul)?
Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ca actul de vanzare/cumparare se doreste a fi doar o formalitate agreata de ambele parti. Se impune un pret minim de vanzare? Unde se poate consulta lista cu pretul minim impus pentru vanzarea apartamentului?
Multumesc
Aveti dreptate! Trebuie sa actionam cumva, cat mai curand... Va multumesc foarte mult pentru sprijin.