avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament pentru copii si concubin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament pentru copii si concubin

Buna ziua.
Detin mai multe proprietati pe care doresc sa le las, prin testament, partial copiilor mei si partial concubinului. Cat pot lasa mostenire prin testament concubinului, din valoarea totala a proprietatilor?
Daca, in timpul vietii, ma razgandesc si decid sa vand sau sa donez fratelui meu una dintre proprietatile respective exista vreo problema in acest sens? Trebuie modificat testamentul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Enisalean , utilizator 16:40, 28 August 2023
Testamentul poate fi revocat sau modificat, oricand.
Copiilor nu le puteti lasa mai putin de 1/2 din cat ar primi la mostenire. Dar puteti sa le lasati mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Participare la masa succesorala mara2017 mara2017 Buna ziua! Prietena mea este casatorita si are 2 copii. Sotul ei are o fiica dintr-o alta casatorie. Cei 3 copii sunt majori. Daca fiica din prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)