avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Participare la masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Participare la masa succesorala

Buna ziua! Prietena mea este casatorita si are 2 copii. Sotul ei are o fiica dintr-o alta casatorie. Cei 3 copii sunt majori. Daca fiica din prima casatorie primeste un apartament din partea tatalui si da o declaratie notariala ca nu va mai participa la masa succesorala, la decesul acestuia, se poate razgandi, astfel incat bunurile ramase sa se imparta la 3, desi ea a primit in timpul vietii tatalui, acel apartament? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:06, 27 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate da o asemenea declaratie și chiar dacă o da, n-are nicio valoare. Nu se poate renunța la o succesiune nedeschisa.
Tata sa ii doneze ap si celorlalți copii sa le lase prin testament restul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și donatia ar trebui sa fie fără scutire de raport. (asta însemnând un fel de "avans din moștenire").
Sau să le lase fiecăruia prin testament ce are de lăsat. Sau ...
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Testament daniela2274 daniela2274 buna seara am o intrebare la care nu inteleg termenii, de fapt ce vrea sa spuna \\"mi s-au pus in vedere dispozitiile art 841 cod civil, cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi ambii membri al familiei ( sot si sotie ) proprietari al unei locuinte maxxboy maxxboy Buna ziua, ma adresez comunitatii avocatnet.ro in speranta ca voi gasii o alternativa pentru parintii mei sa nu coste 1000-2000 de euro trecerea ambilor ca ... (vezi toată discuția)