avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate irina_duma

Activitate irina_duma

Buna ziua,

Doresc sa inffintez un SRL, in care sa am calitatea de asociat unic si administrator.
Un contacbil imi recomanda sa adaug in actul de constituire, responsabiltati pentru administrator, a ca sa functioneze "ca un salariat", astfel incat sa evit eventualele amenzi.
Ma puteti ajuta, va rog cu informatii?
andreea iti multumesc frumos pt raspuns, desi eu mai speram la cei 85% din salariu #-o
banuiam ca acesta va fi raspunsul, dar speranta moare ultima si iata ca s-a dus:))
Buna,

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi lamuresc unele dileme.
Am nascut pe 5.02.2007, iar acum sunt iar insarcinata, urmand sa nasc pe 11.08.2008, deci in timpul CIC1.
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez:
1. Se mai intra in concediu pre/postnatal? Daca da, care sunt veniturile obtinute in perioada asta (85% din salariu sau ...) ?
2. La nastere mai beneficiez de salariul bonus din partea firmei? Avand in vedere ca pe perioada CIC am contractul de munca suspendat.
3. A intrat in vigoare legea propusa de Lavinia Sandru, prin care se poate opta pt cele 6 mil sau 85% din venituri? Oare pt CIC2 se poate lua 85% din salariul avut la angajare?

Grele dileme, dar nu am prea gasit raspunsul, daca ma ajutati cu textele de lege, va sunt recunoscatoare.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția ACTE INFIINTARE GRADINITA PRIVATA
Am studiat eu legea invatamantului si poti infiinta gradinita, trebuie sa ai sau sa infiintezi o societate comerciala cu codul CAEN 8010 Invatamant primar, in care este inclus si cel prescolar. Succes!
Eu astept daca este cineva doritor sa ne impartaseasca din experienta infiintarii uneia :)